ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Ertuğrul Sağlam tura inanıyor
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Ertuğrul Sağlam tura inanıyor

Ertuğrul Sağlam tura inanıyor
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Kimse takımı karıştırmaya yönelik zihniyete kesinlikle prim vermesin.
08.08.2012 / 23:44


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Kimse takımı karıştırmaya yönelik zihniyete kesinlikle prim vermesin. İstikrarımızı önümüzdeki döneme de taşıyarak çok iyi sezon geçireceğiz. Bunu da yarın akşam oynayacağımız maçta da herkese göstereceğiz''dedi.

Sağlam, UEFA  Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında yarın akşam KuPS Kuopio ile yapacakları maç öncesi karşılaşmanın oynanacağı Bursa Atatürk Stadı'nda orta saha oyuncusu Musa Çağıran ile basın toplantısı düzenledi.

Bursaspor'da geride kalan 4 sezon boyunca kulüp tarihinin en parlak günlerini yaşadıklarını dile getiren Sağlam, 3,5 yılda 126 lig maçına çıktılarını söyledi.

Yakaladıkları istikrarın temelinde ekip bütünlüğü içerisinde çalışmış olmanın yattığını belirten Sağlam, şunları kaydetti:

''Biz ekip bütünlüğüne şehir bütünlüğünü de ekledik. Bu bütünlükle beraber Bursaspor tarihinin en parlak günlerini yaşadık. 3,5 yılda 126 lig maçı oynadık. Bu 126 lig karşılaşmasındaki puan tablosuna baktığımızda Fenerbahçe'nin arkasından ikinci durumdayız. Bizim dönemimizde Fenerbahçe 266 puan almış, biz 233 puan almışız. Trabzon 231, Galatasaray 224, Beşiktaş 221 puan almış. Baktığımızda bizden çok büyük imkanlarla mücadele eden takımları geride bırakmışız. Bununla birlikte bu takımların içerisinde, bu dönemde en az gol yiyen takım olmuşuz.''

Sağlam, günlük başarılar ile yetinmediklerini rakamların ortaya koyduğunu, bu tablonun devamı için de taraftarların takımı desteklemeye devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Şimdi hep birlikte bu durumu değerlendirelim. Bugün çıkmış futbol bilgisinden haberi olmayan ve niyetinin de çok kötü olduğuna inandığım belli bir kesim, halen Bursaspor ile alakalı başarısızlıktan bahsedebiliyor. Bir başarısızlık olmuşsa bizden önce başarısızlıkların nasıl yaşandığını insanlar çok iyi bilirler. Şu tabloya bakıldığında bu takımla alakalı gelecek adına insanları umutsuzluğa sürüklemek kesinlikle kötü niyetli insanların ve bu takımın başarısızlığını isteyen insanların beklentisidir. Buna lütfen kimse alet olmasın. Kimse takımı karıştırmaya yönelik zihniyete kesinlikle prim vermesin. Ben takımımızdan çok umutluyum. Bu yıl da çok iyi bir sezon geçireceğiz. Bunu da yarın akşam oynayacağımız maçta da herkese göstereceğiz.'' 

-''Vederson'da Yargıtay'ın kararı beklenmeli''-

Bir gazetecinin, ''Vederson'a şike davasında aldığı cezadan ötürü taraftarın tepki göstereceği söyleniyor. Bu konudaki düşünceniz nedir?'' sorusuna Sağlam, ''Ortada halen yürüyen bir süreç söz konusudur. Bu olay daha Yargıtay'a gidecek. Eğer biz peşinen bir yaptırım uygular ve yargılama yaparsak, yarın bir gün Yargıtay, Vederson'un suçsuz olduğunu söylediğinde ömür boyu bunun hesabını vicdanımızda veremeyiz. Yoksa bakış açımızı herkes biliyor. Ancak aksi bir durumda ömür boyu bu işin vicdan azabını çekeriz''yanıtını verdi.

Sağlam, yeni transfer Forsell'e ilişkin olarak ise,''Aniden gelişen bir transfer oldu. Kendi ülkesinde gelecek vaat eden önemli yeteneklerden biri. Oyuncuyu ben de izledim ve böyle beklentilerle biz de transferi yaptık. Bir oyuncu daha transfer edeceğiz ve büyük olasılıkla yabancı olacak'' değerlendirmesinde bulundu.

-Musa Çağıran-

Musa Çağıran da ilk maçta Finlandiya'da istedikleri sonucu alamadıklarını belirtti.

KuPS Kuopio ile deplasmanda oynadıkları maçta şanssız bir gol yediklerini dile getiren Musa ''Gol bulamayınca da mağlup ayrıldık. Maça baktığımızda pozisyonlarımız da vardı. Rakibimiz genelde kapanan bir ekip. Biz de onları açmak için elimizden geleni yapacağız. Gerek hocalarımız ve yöneticilerimiz, gerekse oyuncular olarak gerçekten kupada yer almak istiyoruz. İnşallah yarın sahadan iyi bir sonuçla ayrılacağız'' diye konuştu.
Bu haber toplam 200 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr