ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Başkan adaylarından birbirine alaycı lakaplar
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Başkan adaylarından birbirine alaycı lakaplar

Başkan adaylarından birbirine alaycı lakaplar
ABD'de Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde seçim kampanyalarına hız veren başkan adayları Obama ve Romney birbirine çeşitli lakaplar yakıştırıyor.
08.08.2012 / 23:46


ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için geri sayım devam ederken Demokrat Parti adayı Başkan Barak Obama ile Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel adayı Mitt Romney arasındaki rekabet giderek kızışıyor.

Obama'yı eski Başkan Bill Clinton ile karşılaştıran bir reklam filmi hazırlatan Romney, Obama'yı Clinton'ın gerçekleştirdiği reformları yok etmekle suçladı.

Illinois eyaletinde seçmenlere seslenen Romney, "bağımlılık kültürüne son verip, çalışma kültürünü geri getireceğiz" dedi.    

Romney, kendisine, zenginlerden aldığını yoksullara dağıtan Robin Hood'un tersine zenginlere yardım etmek için yoksullara vergi getireceği gerekçesiyle "Romneyhood" lakabı takan Obama'ya yine bir lakapla yanıt verdi.

Romney, durmadan bir şeyler uydurmakla suçladığı Obama'ya, "Palavracı Obama" anlamına gelen "Obamaloney" diye hitap etti.

Romney'nin son üç ayda yükselişe geçmesi üzerine harekete geçen Demokrat Parti ise, Eylül ayında yapılacak parti kongresi hazırlıklarına hız verdi. Parti, Clinton'ın popülaritesinden yararlanmak amacıyla eski başkanı kongreye konuşmacı olarak davet etti.

Anketlere göre Obama ve Romney'nin oy oranı, birbirine son derece yakın. Quinnipiac Üniversitesi, CBS News ve New York Times gazetesi tarafından 3 eyalette yapılan anketlere göre Obama, Virginia eyaletinde 4, Wisconsin eyaletinde ise 6 puanla Romney'nin önünde. Romney ise, Colorado eyaletinde 5 puan farkla Obama'nın önüne geçti.   

Öte yandan Romney'nin seçmenlerinden topladığı bağış tutarı 101,3 milyon dolara ulaşırken Obama'nın topladığı miktar 75 milyon dolarda kaldı.

AA
Bu haber toplam 361 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr