ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Erdogan--bugun-ne-konusacak_
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Erdogan--bugun-ne-konusacak_

Erdogan--bugun-ne-konusacak_
Suriye'nin Türk uçağını düşürmesiyle ilgili gözler Başbakan Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Suriyeli muhalifi Erdoğan'ın ne diyeceğini yorumladı, Türkiye'nin bir yeri vuramasını ise bakın neye benzetti?
26.06.2012 / 03:50


Yahya Gür'ün haberi

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu ve Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili konunun ele alındığı Tarafsız Bölge programına katılan Suriye temsilcinden ilginç öngörüler geldi.

Suriye Ulusal Konseyi üyesi Mahmud Osman,  Başbakan Erdoğan'ın yarınki (bugün) grup toplantısında neler konuşacağına ilişkin öngörülerini sıraladı.

Hükümetin baştanberi komşuda büyük bir yangın olduğunu söylediğini anlatan Mahmud Osman, buna karşın Avrupa'nın 'Var ama önemli değil' dediğini, Türkiye'de bir kesimin de böyle bir yangının olmadığını söylediğini hatırlatarak "Başbakan Yarın "Komşudaki yangın bize sıçradı. Bizi tehdit eder hale geldi. diyecek. Çok güçlü bir şekilde bilhassa NATO'ya ve Avrupa'ya çok ciddi mesaj verecek." dedi. Osman " Erdoğan şunu diyecek " Orada insanlar öldürülüyor. Dünyanın gözü önünde Toplu katliamlar yapılıyor. Bu bize de sıçramaya başladı." diyecek." dedi.

Mahmud Osman, Türkiye'nin uçak düşürülmesi dolayısıyla gidip bir yerleri vurmasını ise "çok güçlü ve büyük bir adam, taş atıp cam kırmış çocuğa vurmasına benzetti. " Bunun yapılması misilleme olmaz. Türkiye'nin liderliğini kimse tartışmıyor. Türkiye bölgenin lideridir. Herkes de bunda mutabıktır. Türkiye şurayı burayı vurmakla değil, Türkiye ekonomisiyle, izlediği ağır başlı politikasıyla gücünü göstermektedir. Bu tek bir davrınışla gösterilmez" dedi.

Suriye'de rejimin ayakta duracak mecali olmadığını söyleyen Osman, Suriye'yi iki ülkenin desteklediğini, İran ve Rusya'nın desteğini çektiği an Suriye yönetiminin düşeceğini savundu. 

"Suriye'nin Türk uçağını düşürerek kendi iç kamuoyuna mesaj olacağı iddialarını da redden Osman, Suriye'nin şu anda bir savaş halinde olduğunu ortak bir kamuoyu olmadığını belirtirken Beşar Esad'ın kendi istiği ile uçağı düşüremeyeceğini bu işin arkasında iki ülke bulunduğunu  ve bu ülkelerin Türkiye'yi savaşın içine çekmeye çalıştığını ileri sürdü.

Mahmud Osman Türkiye'nin böyle bir durumdaki Suriye'ye saldırmasının Ortadoğu'da hoş karşılanmayacağını böyle bir durumun Türkiye'nin büyüklüğünü göstermeyeceğini savundu. Osman, Suriyeli muhaliflere silah desteği sağlandığı iddialarına da cevap verdi. Mahmud Osman Suriye'de bugüne kadar resmi olarak 20 bin dolayında insan öldüğünü yaklaşık 50 bin kişinin kaybolduğunu, kaybolanların büyük çoğunluğunun işkence gördüğüne ilişkin ellerinde bilgiler olduğunu savundu.

Mahmud Osman, Suriye'nin şu ana kadar kullanmadığı sadece kimyasal silah kaldığını, Esad'ın bu konuda ABD medyasına kimyasal silahla tehdit savurduğunu dile getirirken Türk uçaklarının ilk defa hava sahası ihlali yapmadığını bugün bu olayın böyle neticelenmesinin tesadüf olmadığını vurgularken Türkiye'nin bu oyuna gelmeyeceğini savundu.

 Mahmud Osman'ın Başbakan Erdoğan'ın yarın söyleyecekleri ve Türkiye'nin Ortadoğu politikasına ilişikin değerlendirmeleri şöyle:
Bu haber toplam 82 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr