ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Erbilli alimlerden Suriye çağrısı

Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Erbilli alimler, BM'ye Suriye ve Myanmar'da dökülen kanı durdurması çağrısında bulundu.
08.08.2012 / 23:46


Erbil'de bulunan Müslüman din adamları, Irak'ta BM Temsilcilik Bürosu'na Irak, Suriye ve Myanmar'daki olayları protesto eden bir mektup bıraktı.

Erbilli alimlerin, Suriye ve Myanmar rejimlerinin halklarını mağdur etmelerini kınadıkları mektupta, uluslararası örgütlerden Suriye ve Myanmar'da akan kanı durdurması için bir an önce harekete geçme çağrısında bulundu.

Müslüman Alimler Birliği Erbil Şubesi Başkanı Şeyh Niyazi Ragıp, Suriye halkını ve Myanmarlı Müslümanları desteklemek ve uluslararası toplumun, BM'in Suriye'de yaşananlar ve Burma'daki soykırım karşısında sessiz kalmasını kınamak amacıyla Irak'taki BM Temsilcilik Bürosu önünde protesto düzenlediklerini bildirdi.

Ragıp, ''Myanmar'daki, Suriye'deki bütün Müslümanları destekliyoruz. Mektubumuzda da görüldüğü gibi alimler olarak ortak bir tutum içerisindeyiz'' ifadelerini kullandı.

Suriye halkının ve Myanmar Müslümanlarının maruz kaldıkları olayları eleştiren din adamı İdris Kerim, uluslarası örgütlerden Suriye ve Burma'da akan akanı durdurmaları talebinde bulundu.
Bu haber toplam 306 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr