ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Muhammed-Mursi-Facebookta-patladi_
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Muhammed-Mursi-Facebookta-patladi_

Muhammed-Mursi-Facebookta-patladi_
Mısır'da, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Muhammed Mursi'nin Facebook sayfasında 80 bin olan takipçi sayısı 525 bine ulaştı.
26.06.2012 / 03:50


Mursi'nin başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP), seçim sonuçları açıklanmadan önce, ''Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Resmi Facebook Sayfası'' adıyla açtığı sayfanın takipçi sayısı 525 bine çıktı.

Takipçiler tarafından sayfada 40 bin yorum yazılırken, genellikle, ''Bizi yönetirken Allah'tan kork'' ifadesine yer verildiği görüldü.

Muhammed İzzed adlı takipçi, yorumunda, ''Bugün seni kimlerin desteklediğine iyi bak, yarın sana yön verecek olanlar onlardır'' diye yazarken, yurt dışında yaşayan Raşa Nur, Mısır'a dönerek güzel bir hayat yaşamak istediğini, çocuklarını göndereceği saygın bir okul, sokakta zarar görmeden yürüyebileceği bir ülke temenni ettiğini dile getirdi.

Ekrem Şair ise Mursi'den, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını, ülkede emniyetin hakim olması için mazlumların yanında durmasını talep etti.

Mısır meydanlarında birliğin gerekli olduğunu vurgulayan Samir İbrahim, ''Seni seçen, seçmeyen herkesin, tüm Mısır halkının cumhurbaşkanı olduğunu biliyorum. Mısır halkının birliğini sağlaman gerekiyor'' ifadesini kullanırken, Yusra Fayiz, ''Size oy verenlerin yarısı sizi sevdiği ya da size tam olarak inandığı için değil, eski rejime alternatif olduğunuz için oy verdi. Bu gerçeğin farkına varmanızı dilerim'' yönünde görüş bildirdi.

Muhammed Mursi'den tek isteğinin, ''Evlilik'' olduğunu yazan gencin yorumu ise dikkati çekici talepler arasında yer aldı.

Mursi'nin Facebook sayfasına sadece Mısırlılar değil, birçok Arap ülkesinden takipçiler de yorum yaptı.
Bu haber toplam 94 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr