ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Mücevher çalan çilingirci tutuklandı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mücevher çalan çilingirci tutuklandı

Mücevher çalan çilingirci tutuklandı
Bursa'da, bir fabrikadaki çelik kasadan 100 bin liralık ziynet eşyası çalındı.
26.06.2012 / 13:16


Olayla ilgili soruşturma başlatan Bursa polisi, hırsızlık olayına karışan 3 zanlıyı gözaltına aldı. Mahkemeye sevkedilen zanlılardan çilingirci ve mücevherleri satmaya çalışan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nilüfer ilçesindeki Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde makine imalatı yapan bir fabrikaya giren Hüseyin U.A. (33) ile çırağı U.B. (17), fabrikadaki çelik kasayı açarak içerisindeki tabanca ve mücevherleri çaldı. Çelik kasada bulunan 100 bin lira değerindeki zümrüt, yakut, safir gibi ziynet eşyaları ile tabancasının çalındığını belirten fabrika sahibi, polise müracaat etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, mücevherlerin satılma ihtimalini de göz önüne alarak harekete geçti. Yapılan incelemede, hırsızlığı gerçekleştiren çilingirci Hüseyin U.A. ile yanında çalışan U.B. ile mücevherleri satmak isteyen Fahri Ö. (20) polis tarafından gözaltına alındı. Çilingirci ile çırağının Özlüce Mahallesi’ndeki bir reklam ajansından da 10 bin lira değerinde bir fotoğraf makinesi çaldığı belirlendi. Zanlılarla birlikte çalınan mücevherler, tabanca ve makine sahiplerine teslim edildi.

Adliyeye sevkedilen zanlılardan çilingirci Hüseyin U.A. ile Fahri Ö. tutuklanarak cezaevine konulurken, çilingirci çırağı U.B. ise Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. 17 yaşındaki zanlı adli kontrol cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.
Bu haber toplam 62 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr