ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Suriye mezhepsel savaşa girebilir
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Suriye mezhepsel savaşa girebilir

Suriye mezhepsel savaşa girebilir
İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Suriye'deki kanlı gidişat hakkında 'mezhepler arasında uzun bir savaşa girme riskiyle karşı karşıya' uyarısında bulundu.
26.06.2012 / 13:16


İspanya Meclis AB Karma Komisyonu'nda açıklama yapan Margallo, "Beşşar Esed rejiminin sivil halka karşı uyguladığı baskının durdurulmaması halinde Suriye'nin iç savaşa süreklenme riskinin bulunduğunu" vurguladı.

Brüksel'de 28-29 Haziran'da yapılacak Avrupa Konseyi toplantısı öncesinde İspanyol hükümetinin tutumunu dile getiren Margallo, "Suriye'deki durum son dönemlerde açık bir şekilde kötüye gitmiştir. Uzun, kanlı ve mezhepler arası bir iç savaşın arifesinde olabiliriz. Esed rejimi, halk ve askeri kapasitesinin desteğini hissetmeye devam etmektedir. Ayrıca, İran'ın ve bazı konularda Rusya ve Çin'in desteği de devam etmektedir. Her şeye rağmen, Suriye krizini çözmek için askeri bir müdahale olasılığı henüz, hiçbir şekilde düşünülmemektedir" ifadelerini kullandı.

16-17 Temmuz tarihlerinde Moskova'ya resmi bir ziyaret yapacağını kaydeden Margallo, buradaki görüşmelerinde Suriye konusunun öncelikli gündem maddesini oluşturacağını söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı ayrıca, Paris'te yapılacak Suriye Dostları Grubu toplantısında, Esed rejimine muhalif gruplara destek veren bir mesaj verilmesini istedi.
Bu haber toplam 85 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr