ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Paris'te, AB zirvesi öncesi önemli toplantı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Paris'te, AB zirvesi öncesi önemli toplantı

Paris'te, AB zirvesi öncesi önemli toplantı
Fransız, Alman, İtalyan ve İspanyol maliye ve ekonomi bakanları, bu akşam Paris'te hafta sonu Brüksel'de düzenlenecek AB zirvesinin son hazırlıklarını gözden geçirecek.
26.06.2012 / 13:16


Fransız Maliye ve Ekonomi Bakanı Pierre Moscovici'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda, Almanya'dan Wolfgang Schauble, İtalya'dan Mario Monti, İspanya'dan Luis de Guindos ile AB'nin ekonomiden sorumlu temsilcisi Olli Rehn katılacak.

AB'nin bu dört önemli ülkesi, ekonomik büyümenin tekrar canlandırılabilmesi için 120 ile 130 milyar Avro tutarında bir kaynağın seferber edilmesini istiyor.

Avro bölgesi borç krizinin öncelikle ele alınacağı AB Brüksel zirvesi öncesi Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, çarşamba günü Paris'te bir araya gelecek.

Elysee Sarayı'ndaki çalışma yemeğinde iki lider, ekonomik büyümenin canlandırılması için yatırımların artırılması ve mali bütçe disiplininin sağlanması konusundaki görüş ayrılıklarını gidermeye çalışacak.

Hollande, göreve seçilir seçilmez 15 Mayısta Almanya'yı ziyaret ederek, Merkel ile ilk resmi görüşmesini gerçekleştirmişti.

Hollande, ekonomik büyümenin canlandırılması için yatırımların artırılmasına öncelik verilmesini, Merkel ise kesinlikle mali bütçe disiplinini sağlamak için harcamaların düşürülmesi gerektiğine inanıyor.
Bu haber toplam 73 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr