ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Krugman, Fed'in hamlelerini 'zavallıca' buldu
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Krugman, Fed'in hamlelerini 'zavallıca' buldu

Krugman, Fed'in hamlelerini 'zavallıca' buldu
New York Times'taki makalesinde ABD Merkez Bankası'nın Twist Operasyonu'nu uzatarak aldığı son önlemlere değinen Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Fed'in son önlemlerinin
26.06.2012 / 13:16


Krugman, Fed'in son hamlelerini "zavallıca" buldu

New York Times'taki makalesinde ABD Merkez Bankası'nın Twist Operasyonu'nu uzatarak aldığı son önlemlere değinen Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Fed'in Twist Operasyonu'nun süresini uzatarak attığı son adımı "acınacak düzeyde" buldu.

Fed'in büyüme tahminini indirdiği son ekonomik beklentilerinin, bankanın fiyat istikrarı ve tam istihdama ulaşmayı kapsayan "iki temel görevinde de başarısız" olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Krugman, buna rağmen bankanın işsizliği düşürmek ve enflasyonu hedefe yaklaştırmak konusunda neredeyse hiçbir şey vaad etmediğini söyledi.

Krugman, Fed'in son önlemlerinin birçok kişi tarafından "acınacak seviyede" olarak algılandığını, bankanın hiçbir şey yapmıyor gibi görünmemek adına birkaç adım attığını ifade etti.

Nobelli ekonomist, ABD Merkez Bankası'nın daha fazla parasal genişlemeye gitmekten kaçınmasının, seçim yılında, Cumhuriyetçilere, Başkan Barack Obama'yı destekliyor gibi görünmemek istememesinden kaynaklanabileceğini yazdı.

Krugman, aynı "sorumluluktan kaçma" durumunu Avrupa'da da gördüğünü belirtti.


Bu haber toplam 85 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr