ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Destici: Türkiye Suriye konusunda geçiştiriliyor
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Destici: Türkiye Suriye konusunda geçiştiriliyor

Destici: Türkiye Suriye konusunda geçiştiriliyor
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili ABD, NATO, AB ülkelerine sitemde bulundu.
26.06.2012 / 13:17


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "ABD, NATO, AB ülkeleri ve BM, bu olayı Türkiye'ye itidal tavsiye ederek geçiştirmeyi hedeflemektedir" dedi. Destici, Türkiye'nin Suriye halkını esas alarak Suriye ile bir savaşa soğuk baktığını ama zalim, katil hükümete de gerekli cevabın verilmesi gerektiğini belirtti.

BBP Lideri Mustafa Destici, Suriye'nin Türk jetini düşürmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ABD, NATO, AB ülkeleri ve BM'nin Türkiye'ye itidal tavsiye ederek bu olayı geçiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Destici, "Milletimiz, kardeş Suriye halkını esas alarak Suriye ile bir savaşa soğuk bakmakta ama zalim, katil hükümetine de gerekli cevabın verilmesini beklemektedir" dedi. Saldırganlığı ve haddi aşan cüretkarlığını devam ettiren Suriye hükümetine bir ders verilmesinin şart olduğunu dile getiren Destici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:   "Suriye ateş ile oynamaktadır.

Ancak bilmesi gereken şu ki; savaşı başlatınca durdurmak kendi ellerinde olmayacaktır. Sevk-i kader gereği komşumuz olan Suriye bu tutumundan behemehal vazgeçmeli, özür dilemeli ve uluslararası hukuka göre hareket etmelidir. Masum Suriye halkının ve Müslüman kardeşlerimizin geleceğini de düşünerek 'Yurtta sulh cihanda sulh' düşüncesini sabırla yoğurmaya devam eden necip Türk milletinin bölgede barışı korumak adına gösterdiği fedakarlığın ucunun açık olmadığı herkese gösterilmelidir. Türkiye'nin yapması gereken, bu saldırıya stratejik önemi olan bir merkez tespit ederek noktasal cevap vermesidir."

 
Bu haber toplam 96 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr