ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Esad Kabaklı gaziler için söyledi
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Esad Kabaklı gaziler için söyledi

Esad Kabaklı gaziler için söyledi
Türk Halk müziğinin usta ismi Esad Kabaklı düzenlenen 25 Haziran Kore Savaşı'nın başlamasının 62. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Manisa'da sahne aldı.
26.06.2012 / 13:17


Türkiye Gaziler Vakfı Salihli Şubesi tarafından 25 Haziran Kore Savaşı'nın başlamasının 62. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı'nda Esat Kabaklı'nın katılımı ile konser düzenlendi. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile vatandaşların katıldığı konserin açılış konuşmasını Gaziler Vakfı Salihli Şube Başkanı Mustafa Ali Erdem yaptı. Erdem "25 Haziran 1950 tarihinde başlayan Kore Savaşı, 27 Haziran 1953 yılında gerçekleştirilen ateşkese kadar devam etmiştir.

Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler, Güney Kore'yi desteklemek için birlik göndermeyi kabul etmiş, Türkiye ise Tahsin Yazıcı komutasındaki birlikte bu savaşın içinde yer almıştır. Türk Tugayı, Kore'de büyük başarı göstererek dünyanın takdirini kazanmıştır. Türk Tugayı özellikle de Kunuri'de Kuzey Kore'yi destekleyen ve kendisinden sayıca çok daha fazla olan Çin Kuvvetlerini yenmiştir. Şehit nurlanmış gazi ise onurlanmış askerdir. 

Gazilik Türk vatanseverliğinin Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Bugün burada Kore Savaşı'nın başlamasının 62. Yıldönümü dolayısıyla sizlerle bir arada bulunuyoruz. Esat Kabaklı'ya bizleri kırmayıp Salihli'ye geldiği için teşekkür ediyoruz" dedi. Kabaklı ise Salihli'ye gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Tüm parçalarını şehit ve gazilere hediye eden Kabaklı'ya konser sonunda Gaziler Vakfı tarafından plaket takdim edildi.

 
Bu haber toplam 76 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr