ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Güney Yemen'e destek yürüyüşünde kan aktı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Güney Yemen'e destek yürüyüşünde kan aktı

Güney Yemen'e destek yürüyüşünde kan aktı
Yemen'de, ülkenin güney kesimine destek için düzenlenen yürüyüşlerde, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.
08.07.2012 / 01:31


Yemen'in güneyinde bulunan Aden şehrinin Emniyet Müdürü Tuğgeneral Sadık Hayd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Yemen Ayrılıkçı Hareketi'nin 1994'de yaşanan savaşı anmak için Aden ve el-Mekela şehirlerinde yürüyüşler düzenlediklerini belirtti.

Tuğgeneral Hayd, eski Güney Yemen Devlet Başkanı Ali Salim el-Beyd'in Ayrılıkçı Liderlik Akımı'nın, diğer eylemcilerden ayrıldığını belirterek, bu akımın silah, bomba taşıdığını ve güvenlik güçlerine saldırdığını bildirdi.

Tuğgeneral Hayd, çatışmalarda bazılarının, el-Beyd taraftarlarınca silahlarla yaralandığını ve öldürüldüğünü iddia etti.

Başka bir güvenlik kaynağından edinilen bilgiye göre, Güney Yemen Ayrılıkçı Hareketi'ne bağlı bir genç, Seyun şehrinde vurularak öldürüldü.

Öte yandan, Güney Hareketi lideri Salih Bamikşum ise bazı eylemcilerin saldırıda bulunduğu güvenlik güçlerinin, yürüyüş yapanlara ateş açtığını bildirdi.

Salih Bamikşum, ''Biz gençlerimizi güvenlik güçlerini tahrik etmemeleri yönünde uyardık ama yararı olmadı'' ifadelerini kullandı.

Güney Hareketi, 1994'de Yemen'in güney ve kuzey bölgeleri arasında başlayan savaşı anmak üzere her yıl 7 Temmuz'da etkinlikler düzenliyor. 1994'de patlak veren bu savaş kuzey bölgesi lehine sonuçlanmıştı.

Geçen yıl, eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e karşı halk arasında ayrılıklar yaşanmasından bu yana Yemen'de kargaşa sürüyor.

 
Bu haber toplam 73 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr