Bursa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bursa'da, sıcak suya dayalı yatak sayısının binlere kadar indiği, son yıllarda valilik öncülüğünde başlatılan sıcak su hamlesiyle, yıl sonuna kadar termal yatak sayısının 7 bine çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.
Bugüne kadar çıkarılan sıcak suların değişik otellerde, özellikle turizme dönük olarak kullanıldığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:
''Vatandaşlarımızın günübirlik olarak sıcak ve soğuk su havuzlarıyla, hamamıyla, kür merkeziyle istifade edebileceği bir kaplıca ve kür merkezi valiliğimizin gündemine alınmıştır. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile de mutabakat sağladık. Önümüzdeki günlerde uygun bir yerde ortak olarak böyle bir hizmeti Bursa'mızın gündemine taşıyacağız. Bu termal hizmetler sadece şehir merkeziyle sınırlı değildir. Orhaneli'den Orhangazi'ye, İznik'den Oylata, Gemlik'e ilimizin sıcak suyu olan bütün kesimlerini değerlendirmeyi amaçlıyoruz.''
Bu konuda, son iki gün içerisinde iki güzel gelişmenin yaşandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Valilik olarak termalle bu kadar ilgilendiğimizin Türk ve dünya kamuoyunda duyulması üzerine 2 firma ilimizde yatırım yapmak üzere bize başvurdu. Bunlardan bir tanesi, bir İranlı ve Türk firma, ortaklaşa Keramet bölgesinde yatırım yapmak için başvurdu. Kendilerine her türlü destek olabileceğimizi ilettik. Önümüzdeki günlerde lüks otellerle birlikte modern bir devre mülk tesisini hizmete sokarak, o bölgeyi yeni bir kaplıca bölgesi olarak Bursa'mızın gündemine sokacağız.
Bir Finlandiya firması özellikle hasta ve yaşlı Avrupalıların dinlenebileceği, tatil yapabileceği, aynı zamanda sağlık hizmeti alabileceği 'yaşlı köyü' kurmak için ciddi bir bütçe ayırdıklarını ifade ettiler. Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yapılacak bu merkezde sadece Finlandiyalıların değil, bütün Avrupa ve Amerikalıların yaşlılarının tatil yapması, şifa bulması amaçlanmakta, böyle
Bu haber toplam 73 defa okundu