ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Avramopulos: Türkiye 'casus belli'yi iptal etsin
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Avramopulos: Türkiye 'casus belli'yi iptal etsin

Avramopulos: Türkiye 'casus belli'yi iptal etsin
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, “Türkiye, artık ‘casus belli’yi devam ettiremeyeceğini anlamalı. Bu tehdit, iptal edilmeli.
08.07.2012 / 01:31


Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, “Türkiye, artık ‘casus belli’yi devam ettiremeyeceğini anlamalı. Bu tehdit, iptal edilmeli." dedi. Atina’nın yeni dış politika doktrini oluşturacağını belirten Avramopulos, öncelikli dış politika konusunun Kıbrıs sorunu olduğunu kaydetti.

Yunanistan’da Yeni Demokrasi (YDP), PASOK ve Demokratik Sol (DİMAR) partileri tarafından kurulan koalisyon hükümetinin programı üzerindeki görüşmeler parlamentoda sürüyor. Yarın gece yapılacak güvenoylaması öncesi Dışişleri Bakanı Avramopulos, dış politika programının detaylarını açıkladı.

Kıbrıs’ın Yunanistan için en öncelikli dış politika konusu olduğunu vurgulayan Avramopulos, ancak sorunun Türkiye’nin AB’nin dönem başkanlığını üstlenen Kıbrıs’ı (Rumlar) tanımaması sebebiyle bir çıkmaza girdiğini söyledi. Çözüm bulunması için ısrar ettiklerini belirten Avramopulos, Türk-Yunan ilişkileri konusunda da Atina’nın son yıllarda çok önemli adımlar attığını ifade etti. Dışişleri Bakanı Avramopulos, şöyle konuştu: “Türkiye, artık ‘casus belli’yi devam ettiremeyeceğini anlamalı. Bu tehdit, iptal edilmeli.”

Münhasır Ekonomik Bölge’nin (MEB) bütün komşularla belirlenmesi gerektiğini söyleyen Avramopulos, Ege’de Türkiye ile MEB’in ve kıta sahanlığının belirlenmesi meselesinin öncelikleri arasında bulunduğunu vurguladı.
‘Yunanistan’ın sadece finansal programların dilencisi olmaktan kurtulması gerektiği’nin altını da çizen Avramopulos, ‘jeostratejik avantajları değerlendirerek gelişmeleri şekillendirmesi gerektiğini’ belirtti.

Yunanistan’ın yeni bir dış politika doktrinine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Avramopulos, diplomat, uzman, işadamı ve bilim insanlarından oluşacak bir özel komisyon kurulacağını belirterek, bu komisyonun derinlemesine yapacağı inceleme sonucunda ülkenin dünyadaki dış politika rolünün ne olacağını, temellerini ve yönünü belirleyeceğini kaydetti.
Bu haber toplam 76 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr