ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Bahçesaray'da köy korucuları toprağa verildi
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Bahçesaray'da köy korucuları toprağa verildi

Bahçesaray'da köy korucuları toprağa verildi
Bahçesaray ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan geçici köy korucularının cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verildi.
08.07.2012 / 01:32


Liman Mahallesi'nde terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan geçici köy korucuları Mehmet Emin Yabalak ve Medeni Taylak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Van Asker Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere helikopterle Bahçesaray'a götürüldü.

Buradan ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Liman Mahallesi'ne getirilen şehitlerin cenazesi, Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Emniyet Müdür Vekili İrfan Günel, Kaymakam Orhan Aktürk, İlçe Belediye Başkanı Hayati Orhan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Liman Mahallesi Mezarlığı'na kadar omuzlarda taşındı.

Şehitlerin naaşı, gözyaşları arasında toprağa verilirken, Vali Karaloğlu ve Korgeneral Güvenç, tabutlara sarılı Türk bayrağını öperek şehit korucuların yakınlarına teslim etti.

Liman Mahallesi'nde devriye görevini sürdüren güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan ve 2 korucunun şehit olduğu çatışmada, 1 uzman çavuş yaralanmış, 1 terörist de etkisiz hale getirilmişti.

 
Bu haber toplam 67 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr