ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Bakan Çelik: 9.8'i daha da düşürmek istiyoruz
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Bakan Çelik: 9.8'i daha da düşürmek istiyoruz

Bakan Çelik: 9.8'i  daha da düşürmek istiyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Türkiye'de işsizlik düşüyor, yüzde 9,8 düzeylerinde. Bunu daha da düşürmek için yoğun bir çalışma içindeyiz'' dedi.
08.07.2012 / 01:32


Ardahan'da temaslarını sürdüren Çelik, Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ardahan'ın güzel bir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binasına kavuşması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Dünyada işsizlik oranlarının yüksek düzeyde olduğunu belirten Çelik, iki gün önce işsizlik oranının yüzde 9'u aştığı Amerika'ya gittiğini anımsattı.

Avrupa Birliği'nde, İspanya'da, Yunanistan'da işsizlik oranının yüzde 25'lerde olduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

''Gençlerdeki işsizlik yüzde 50'yi aşmış. Ama Türkiye'de işsizlik düşüyor, yüzde 9,8 düzeylerinde. Bunu daha da düşürmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Yoğun bir gayret içindeyiz. Nedir bu gayretlerimiz? İŞKUR bünyesinde yaptığımız çalışmaların yanında hükümet olarak teşvik politikalarını bildiğiniz gibi sizlerle, kamuoyuyla paylaştık.''

Çelik, yeni teşvik paketleriyle yıllarca ihmal edilen ve göç etmek zorunda kalan 15 ili çok avantajlı bir noktaya taşıdıklarını bildirerek, Cumhuriyet tarihi boyuncu hiçbir dönem böyle teşvik uygulanmadığını söyledi.

Ardahan'da hayvancılığın önemli olduğuna da değinen Çelik, şehirde mevsimlik olarak yapılan hayvancılığın kalıcı bir şekilde yapılması için potansiyelin faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen kişilerin normalde 6 aylık dönemde çalıştığını belirten Çelik, ''Altı ay çalıştıktan sonra iki yıl ara veriyorsunuz. Sonra tekrar çalışıyordunuz. Biz bir değişiklik yaptık. Bu illeri bildiğimiz için altı aydan dokuz aya çıkardık. Dolayısıyla toplum yararına çalışan kardeşlerimiz dokuz ay çalıştıktan sonra üç ay mola verecekler. Eğer çalıştıkları kurum memnunsa yine dokuz ay devam edecekler'' diye konuştu.

Ardahanlıların bir dönem Ruslara karşı bölgeyi koruduğunu anımsatan Çelik, şöyle konuştu:

''Yıllarca birilerinin göz diktiği Ardahan'ımıza, Kars'ımıza karşı buradan gür bir ses çıkmıştı. Ruslar, Kars ve Ardahan'ı bizden istediği zaman, siz dediniz ki 'verilmeyecek şeyler vardır, şan gibi, şeref gibi, namus gibi, Kars gibi, Ardahan gibi'. Bu anlayışta, bu inançta olan siz kardeşlerimize ne yapsak azdır.''

Bakan Çelik, İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı'nın açılınışı yaptıktan sonra, öğretmenevinde verilen yemek programına katıldı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u da ziyaret eden Çelik, daha sonra, Göle ilçesine hareket etti.
Bu haber toplam 93 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr