ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - 19. İstanbul Caz Festivali Tünel'de
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

19. İstanbul Caz Festivali Tünel'de

19. İstanbul Caz Festivali Tünel'de
İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl üçüncü kez Tünel Şenliği gerçekleştirildi.
08.07.2012 / 01:32


Müzikseverlere ''festival içinde festival'' yaşatmayı amaçlayan şenlik çerçevesinde Galata ve Tünel'de kurulan iki ana sahne ile bölgede festival ortamı yaratıldı.

Açıkhavadaki bu sahnelerde ve çeşitli mekanlarda ücretsiz olarak caz müziğin keyfini çıkaran seyirciler, bazı alanlarda ise biletli olarak etkinlikleri takip etti.

Tünel'deki ana sahnede gerçekleştirilen konserler serisi dört kişilik ekibi Gatecrash ile güncel cazı, funk, blues ve elektronik müziğe de göz kırparak sıcak ve kıvrak bir şekilde yorumlayan Hollandalı trompet sanatçısı Eric Vloeimans'ın konseriyle başladı.

Onu, Amsterdam'dan gelen dokuz kişilik genç ekip Jungle By Night, Hollanda cazının önemli temsilcilerinden sekiz üyeli topluluk New Cool Collective ve funk&soul topluluğu Lefties Soul Connection izliyor.

Galata'daki sahnede ise açılışı, birçok meslekten gelen caz tutkunlarının oluşturduğu Baltimore'lu 20 yıllık caz topluluğu Colombia Jazz Band yaptı. Daha sonra pop, R&B ve rock gibi birçok müzik türünden eserleri New Orleans ve bando geleneğine uygun şekilde seslendiren Young Fellaz Brass Band ve Türkiye alternatif müzik sahnesinin güçlü gruplarından Gevende sahne alıyor.

Gece boyunca Salon, Pera Palace Hotel Balo Salonu, Alt, SALT Beyoğlu, Arte İstanbul, Garajistanbul, Nardis, Hollanda Başkonsolosluğu Bahçesi, The Marmara Pera Brasserie, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Tünel KaVe ve Okay Temiz Ritim Atölyesi'nde gerçekleştirilen konserlerde Çağıl Kaya-Happy People, Jülide Özçelik, Jo Stance, Salıncak Neş'e ve Dans Orkestrası, Gerhard Aflenzer Broadway Jammers, Ozan Musluoğlu Trio, The 57 Quartet, Phronesis, Zeynep Arabacıoğlu Latino Y Ladino Project, Social Inclusion Band, İkiz Checking In, Ferit Odman Quartet, Ntjam Rosie, Ateş Tezer Trio, Volkan Polat Trio, Gökçe Gürçay Beden Müziği, Can Ercan Quartet, İlay Bal ve Gremen Bızıkıcaları, Wishboom, Sezgi Olaç Trio ve Okay Temiz Ritim Atölyesi cazseverlerle buluşuyor.

 
Bu haber toplam 88 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr