ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Suriyeli aile 'geçinemiyoruz' dedi ülkesine döndü
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Suriyeli aile 'geçinemiyoruz' dedi ülkesine döndü

Suriyeli aile 'geçinemiyoruz' dedi ülkesine döndü
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda gümrük muhafaza memurları ile tartışan Suriyeli aile araçlarını Türkiye’de bırakarak ülkelerine yaya olarak geri döndü.
25.07.2012 / 15:25


Güvenlik gerekçesi ile giriş-çıkışlara kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı’na öğlen saatlerinde ailesi ile birlikte gelen Suriyeli, görevlilerle tartıştı. Araçla geçişe izin verilmemesi üzerine Suriyeli aile, gümrüğe ait minibüsle girişten alınarak gümrük sahasına geçirildi.

Bir umutla Hatay’a geldiklerini ancak yaşamak için yeterli düzeni kuramadıklarını söyleyen Suriyeli, “Burada yaşayamıyoruz. İdlib’e evimize geri dönüyoruz. Hatay’da yaşamak için paraya ihtiyacımız var. Ancak para kazanmak için bir işe girmemiz gerekli. Buna izin verilmiyor. Çalışmadığımız için verilen yardımlarla yaşamak zor. Bu nedenle işim ve evim olan kentime dönüyorum.” dedi.
Suriyeli aile getirdikleri bavullarını ve eşyalarını gümrük memurlarının aracına alarak Cilvegözü Gümrük Sahası’na çıkış işlemlerini tamamlamak üzere giriş yaptı.

KAPININ KAPANDIĞINDAN HABERSİZ SÜRÜCÜLER GERİ DÖNÜYOR

Bu arada sabah saatlerinde alınan kararla kapının Türk TIR’larına kapatıldığı bilgisinden habersiz olan sürücüler geri dönmek zorunda kalıyor. Mersin’den pirinç yükleyen 3 TIR, Babel El Havva’dan geçerek Halep’e gitmek için sabah saatlerine kapıya geldi. Giriş ve çıkışların yapılmadığı bilgisini alan şoförler Reyhanlı’dan ayrıldı.
Bu haber toplam 73 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr