ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - M.Ü, Emine Akman'ın iddialarını yalanlandı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

M.Ü, Emine Akman'ın iddialarını yalanlandı

M.Ü, Emine Akman'ın iddialarını yalanlandı
Tutuklu öğrencinin
25.07.2012 / 15:25


Yaklaşık 10 aydır Bakırköy Kadın Kapalı cezaevinde tutuklu olan Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümü 3. Sınıf öğrencisi Emine Akman'ın okuluyla ilgili iddialara İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran'dan yanıt geldi.

Tutuklu öğrenci Emine Akman cezaevinde girdiği sınavların sisteme geçirilmediğini iddia etmişti. Marmara İletişim Fakültesi öğrencinin transkriptini yayınlayarak bu iddianın asılsız olduğunu kanıtladı.

DEKAN İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ

Dekan Yusuf Devran, öğrencisinin sınavlarının alınan bir karar gereğince, okulda değil cezaevinde yapıldığını ve not sistemine girdiğini açıkladı.

Emine Akman, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı'na defalarca dilekçeyle başvurmasına rağmen ders notlarını, sınav tarihlerini ve sınav sonuçlarını öğrenemediğini, ayrıca fakülte yönetiminin Emine Akman'ın girdiği 1 vize ve 8 final sınavını girilmemiş gibi gösterdiğini ileri sürmüştü.

İŞTE EMİNE AKMAN'IN KAYDEDİLMEDİ DEDİĞİ SINAV NOTLARI





DERS NOTLARI SİSTEME KAYDEDİLDİ

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, yaptığı açıklamada, 25 Ocak 2012 tarihinde gerçekleşen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu toplantısında Gazetecilik Bölümü 245109066 numaralı öğrencisi Emine Akman'ın cezaevinde yapılan sınavların siseme girmesinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildiğini söyledi.

ÖĞRENCİ TEŞHİR EDİLMESİN DİYE BÖYLE BİR KARAR ALDIK

Akman'ın notlarının transkriptine işlendiğini de söyleyen Devran, Akman'ın sınavlarının okulda yapılamamasının gerekçesini de şöyle açıkladı:

"Daha önce cezaevindeki öğrencilerimiz, sınav zamanı üniversiteye jandarma eşliğinde getiriliyor, sınav boyunca jandarmalar başında bekliyor, sınav bitince de yine jandarmayla beraber cezaevine götürülüyordu.

Henüz mahkeme tarafından mahkumiyet cezası bile almayan öğrencilerimizin arkadaşlarına ve tüm üninversiteye teşhiri olan bu uygulamaya, insan haklarına aykırı bulduğumuz için son verdik.

Bunun yerine 1 Doçent ve 1 sınav görevlisi cezaevine gidiyor. Tutuklu öğrencimizin sınavını yapıp, aldığı notu sisteme kaydediyor. Bizim başlattığımız cezaevinde sınav uygulamasına bizim ardımızdan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi de geçti."
Bu haber toplam 75 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr