ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Mustafa Reşit Paşa Türbesi yenilendi
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mustafa Reşit Paşa Türbesi yenilendi

Mustafa Reşit Paşa Türbesi yenilendi
İstanbul İl Özel İdaresi, Osmanlı türbe mimarisinden farklı bir planda yapılmış olan Mustafa Reşit Paşa Türbesi’ni 270 bin TL maliyetle yenileyerek Beyazıt haziresine kazandırdı.
25.07.2012 / 15:26


İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi değeri büyük kültür eserlerinin çehresini aydınlatmaya devam ediyor. İdare, Osmanlı türbe mimarisinden farklı bir planda yapılmış olan Mustafa Reşit Paşa Türbesi'ni de yenileyerek Beyazıt haziresine kazandırdı.

270 bin TL maliyetle, iki farklı dönemde yaptığı çalışmaların neticesinde dört cephesi birbirinden farklı anlayış ve özenle ele alınan türbenin, her bir köşesi aslına uygun olarak yeniden düzenledi.

Mustafa Reşit Paşa Türbesi'nin bahçesinde Sadrazam Mustafa Reşit Paşa, oğulları Mehmet Cemil Paşa, Ali Galip Paşa ve Salih Bey'in mezarları da yer alıyor. Türbenin kuzey cephesine bitişik olan demir şebekeli açık mezarda ise Reşit Paşa'nın kızı Adile Sultan bulunuyor.

Tanzimat Fermanını ilan etmiş Mustafa Reşit Paşa, Sultan II. Mahmud'un yanında önemli görevler aldı. Altı defa sadrazamlık, Londra elçiliği ve hariciye nazırlığı yapan Mustafa Reşit Paşa, yaşamı boyunca devletin birçok kademesinde görev yaptı.
Bu haber toplam 54 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr