ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Şehit cenazesindeki görüntü herkesi üzdü
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Şehit cenazesindeki görüntü herkesi üzdü

Şehit cenazesindeki görüntü herkesi üzdü
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, şehit Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in cenaze töreninde 'mutluluğu paylaş' yazılı güneşlik kullanılmasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.
25.07.2012 / 15:26


Vali Büyük, "Cenaze namazdan biraz erkence geliyor. O tedbir de düşünülemiyor. Vatandaş da güneşin alnında o vaziyeti görünce, orada pratik kendisine göre çözüm buluyor. Ona da müdahale edilemiyor." diye konuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in dün 32 Evler Hacı Bayram Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, sıcaktan korunmak için çadır kurulmaması ve esnafın şehit ailesini güneşten korumak için gönderdiği 'mutluluğu paylaş' yazılı güneşliğin kullanılması tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevaplandıran Vali Büyük, yaşananların üzüntü verici olduğunu söyledi.

Cenazenin tören alanına namazdan 2 saate yakın erken geldiğini kaydeden Büyük, şunları dedi: "O tedbir de düşünülemiyor. Herkesin gözünün önündeki bir şey. Burada vatandaş da güneşin alnında o vaziyeti görünce orada pratik kendisine göre çözüm buluyor. Ona da müdahale edilemiyor. Bizim bütün görevlilerimiz, burada askeri garnizona bağlı yarbay düzeyinde töreni yürüten elemanlar var. Diğer kurumların hepsi yardımcı oluyor. Ama bu şeyi de izah edecek bir durumumuz da yok. Üzüntü verici bir durum."

Şehidin cenazesinin namaz saatinde getirileceği planlanarak her hangi bir hazırlık yapılmadığının belirtildiğini anlatan Büyük, "Burada şehidin cenazesinin hastaneden erken alınması ailenin ısrarı üzerine. Bundan önceki yaz aylarında da şehit cenazeleri oldu. Cenaze namazına yakın bir sırada hatta herkes hazır halde beklerken cenaze getiriliyor. Böyle bir manzarayla karşılaşılmamış oluyor. Burada çok erken getirilmesi böyle bir olumsuz görüntüyü verdi. Herkesi üzdü. Üzüldüğümüz bir konu." dedi.
Bu haber toplam 50 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr