ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Mersin bombacıları çocuk çıktı!
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mersin bombacıları çocuk çıktı!

Mersin bombacıları çocuk çıktı!
Mersin'de yaklaşık 15 gün önce bir otelin önüne bırakılan ve 1 kişinin yaralanmasına neden olan piknik tüpüne sarılmış el yapımı patlayıcıyla ilgili 2 kişi yakalandı.
25.07.2012 / 15:27


Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Temmuz'da merkez Akdeniz ilçesindeki Müfide İlhan Mahallesi'nde bulunan bir otelin önüne piknik tüpüne sarılmış halde bırakılan bombanın patlamasıyla ilgili başlattığı soruşturmada sonuca ulaştı.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, zanlıların bisikletle gelerek bombayı bıraktıktan sonra kaçtığını belirledi. Ekipler, patlayıcıyı bırakanların yaklaşık 20 gün sonra 18 yaşına girecek O.B. ile 15 yaşındaki K.Ş. olduğunu tespit etti. İki zanlı, Şevket Sümer Mahallesi'nde yakalandı.

Kentte terör örgütü lehine düzenlenecek eylemleri organize ettiği öğrenilen O.B'nin terör örgütü tarafından eğitildiği, 5 çeşit bomba yapımı konusunda uzmanlaştığı bildirildi.

Zanlılar, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Müfide İlhan Mahallesi'ndeki bir otelin önünde park halinde bulunan kamyonun yanına kimliği henüz belirlenemeyen bisikletli iki kişi tarafından 10 Temmuz'da poşet bırakılmış, otelde çalışan Cemal Aybek (36) şüphelendiği poşete bakarken patlama meydana gelmişti. Patlamanın etkisiyle vücudun çeşitli yerlerinde yanık ve cam kesikleri oluşan Aybek, Toros Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş, buradaki tedavinin ardından taburcu edilmişti.
Bu haber toplam 76 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr