ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Lüks oteller yerine mütevazı yerlerde iftar veriliyor
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Lüks oteller yerine mütevazı yerlerde iftar veriliyor

Lüks oteller yerine mütevazı yerlerde iftar veriliyor
Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı İhsan Açık, bu yıl lüks oteller yerine mütevazı yerlerde iftar programları düzenlendiğini söyledi.
25.07.2012 / 15:28


Adana Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ev sahipliğini yaptığı Sabancı Merkez Camii’nin avlusunda verilen iftara katılan İhsan Açık, " Diyanet İşleri Başkanlığı olarak lüks iftar davetlerine karşı olduğumuzu söylemiştik. Camilerde iftar verilmesi çok güzel. Bu açıdan Adana Müftülüğü'ne teşekkür ediyorum.” dedi. 

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar Bilgin de vakfın yurtiçi ve yurtdışındaki hizmetleri hakkında bilgi verdi. Vakfın kuruluşundan beri çok güzel hizmetlere imza attığını ifade eden Bilgin, " 966 şubeden oluşan vakfımızın en güzel hizmetlerinden biri de İslam Ansiklopedisi çıkarmasıdır. Vakfımız aynı zamanda bugüne kadar 200 bin öğrenciye yardım yaptı." diye konuştu.

Adana Müftüsü Arif Gökce ise Adana'da birçok yerde fakir fukaranın istifade ettiği Ramazan bereketinin yaşatılmaya çalışıldığını kaydetti. Bu hususta gayret gösteren belediyelere, iş adamlarına, hayırseverlere, sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Gökce, “Fakir fukarayı ihmal edenlerin, gariplerin elinden tutmayanların, yetimlerin başını okşamayanların, bu aydan hakkıyla istifade edemeyecekleri malumdur." ifadelerini kullandı. İftar sonrasında davetlilere Kur’an-ı Kerim ve meali ile değişik dini kitaplar hediye edildi.

İftar programına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana milletvekilleri Necati Çetinkaya ve Mehmet Şükrü Erdinç, Emniyet Müdürü Mehmet Mehmet Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ve çok sayıda davetli katıldı.
Bu haber toplam 56 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr