ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Urfa Adliyesi’de Cezaevi gibi
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Urfa Adliyesi’de Cezaevi gibi

Urfa Adliyesi’de Cezaevi gibi
250 kişilik cezaevinde 1000 kişinin kaldığı Şanlıurfa yanısıra Adliye’nin çalışan personele yetmediği ortaya çıktı. Klimaların çalışmadığı Adliye ayrıca yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya
25.07.2012 / 15:29


Savcı ve Hakim sıkıntısı çeken Şanlıurfa’ya bu yıl rekor düzeyde atama yapıldı. Savcı ve Hakim sayısı 2 katına çıkarken, 2 yeni Asliye Ceza Mahkemesi kuruldu. Bunun üzerine yer sıkıntısı baş gösterdi. Kalem odalarında biri müdür en az 5 memur çalışırken, masa ve dosya raflarının yetmediği belirtiliyor.

Savcılar ise yazıcılarını kendi odasında tutuyor. Özel konularda ise yazıcılar odanın dışına çıkıyor. Yeni açılan mahkemeler içinde bazı odalar boşaltılırken, bazı kalemler bir odada görev yapmaya başladı.

Klimalar ve Asansörler çalışmıyor

4 katlı Adliye’de yıllardır asansörler çalışmıyor. Yaklaşık 1 aydır devam eden soğutma sistemindeki arıza nedeniyle klimalar sıcak hava veriyor. Nemli ve sıcak bir ortamda çalışan Adliye çalışanları yoğun iş yükü altında bunalıyor. Hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da klima sistemindeki arıza ödenek olmadığından yapılamıyor. Bazı çalışanlar evden vantilatör getirerek serinlemeye çalışırken bazıları ise sıcak ortamda çalışıyor.

Adalet Sarayı Yıkıldı Yıkılacak

Bamyasuyu mevkiine yapılan Adliye Binası tabandan su kaynadığı için her yıl birkaç santim çöküyor. Çöküntü dışarıdan bile farkedilebiliyor. Geçtiğimiz günlerde çöken merdivenlerin araları beyaz çimentolarla doldurulurken, uzmanlar temellerin Belediye görevlileri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Böyle bir çökme yaşanıyorsa bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Büyük bir facia yaşanabilir.” şeklinde konuştu.

Temeli atılırken, su kaynağı olduğunun farkına varan Müteahhit ve denetim görevlileri buna rağmen binanın yapımına devam edildiğini belirten bölgedeki oto alım satımcıları “Bodrum katındaki su inşaat sırasında vidanjörlerle tahliye ediliyordu. Biz birkaç kez Belediyeye şikayet ettik. Birkaç kez inşaat durduruldu ama sonra devam etti. Her yıl dışarıdan makyaj yapılıyor. İtalya’daki Pizza kulesi gibi eğimi var. Bina 12 yıllık ama her an yıkılabilir.” dedi.
Bu haber toplam 65 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr