ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Mardin'de kanaat önderleri iftarda buluştu
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Mardin'de kanaat önderleri iftarda buluştu

Mardin'de kanaat önderleri iftarda buluştu
Mardin’de bulunan kanaat önderleri, medrese hocaları ile cemaat temsilcileri, Mardin Din Gönüllüleri Derneği tarafından verilen iftar programında bir araya geldi.
25.07.2012 / 15:30


Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Müftü Yardımcısı Masum Taşçı’nın yanı sıra şehrin önde gelen medrese hocalarının, kanaat önderlerinin, cemiyet ve cemaat temsilcilerinin yanı sıra basın temsilcilerinin de katıldığı program, Mardin Erdoba Elegance Otel'de gerçekleştirildi.

İftar yemeği ardından okunan dualar ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ramazan ayının hoşgörü, barış ve kardeşliğin önplana çıktığı mübarek ay olduğunu belirtti. Coşkun, Mardin’de dört dilin yanında dört dinin temsilcilerinin bir arada birlik ve beraberlik içinde yaşamayı benimsediğini, bu tablonun bütün dünyaya örnek olmasını diledi.

Mardin Din Gönüllüleri Derneği Şube Başkanı Serdar Ökmen ise Ramazan ayında kanaat önderleri, cemiyet ve cemaat temsilcilerini bar araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ökmen, “Mardin, farklılıkları ve kültürleri ile dünyaya örnek olan medeniyetler kentidir. Kürdü, Arabı, Türkü, Süryanisi, Yezidisi ile asırlardır bir arada yaşamanın örneğini bütün dünyaya gösteriyor. Biz de bu birlikteliği mübarek ayda göstermek istedik.” dedi.
Bu haber toplam 65 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr