ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Çin tayfunun etkisi altında
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Çin tayfunun etkisi altında

Çin tayfunun etkisi altında
Çin'in doğusunu etkisi altına alan Haykui tayfunu nedeniyle doğu eyaletlerinde toprak kaymaları ve şiddetli yağmurlar milyonlarca kişinin hayatını olumsuz etkiledi.
08.08.2012 / 23:45


Ülkenin doğusunu akşam saatlerinde yoğun şekilde tesiri altına alan şiddetli yağmurlar ve toprak kaymaları, Cıciang eyaletinde 3 kişinin ölümüne neden oldu.

Çin'in ekonomik başkenti Şanghay'ı da etkisi altına alan şiddetli yağmurlar kentte hayatı olymsuz etkilerken, bazı bölgelere 130 milimetre yağış düştüğü kaydedildi.

Şanghay'da gökdelen inşaatında kullanılan vinçlerin sallandığı ve inşaatlardan bazı parçaların düştüğü belirtildi.

Dev metropolde hava trafiğinin de olumsuz etkilendiği ifade edilirken, Şanghay'dan çevre kentlere çalışan hızlı trenlerin de durdurulduğu bildirildi.

Anhui eyaletinin bazı bölgelerinde 26 bin kişinin tahliye edildiği aktarıldı.

Tayfun'dan en yoğun etkilenen bölgenin Cıciang eyaleti olduğu ve bölgede 4 milyondan fazla kişinin etkilendiği, doğrudan ekonomik kaybın ise 10 milyar yüen (yaklaşık 1,57 milyar ABD doları) olduğu kaydedildi.

Çin'in en gelişmiş eyaletlerinden olan Ciangsu eyaletinde ise akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmurlardan ötürü 180 bin 500 kişinin yerinin değiştirildiği ve 18 bin 567 gemiye limana geri dön çağrısı yapıldığı aktarıldı.

Eyaletin başşehri Nancing'deki Lukou Havaalanı'nda 100 uçuş da iptal edildi.

Haykui tayfunu bir hafta içinde Saola ve damrey fırtınalarının ardından Çin'in doğu sahillerini vuran en şiddetli felaketlerden oldu.
Bu haber toplam 100 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr