ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - İHH'dan Suriye'ye yardım
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İHH'dan Suriye'ye yardım

İHH'dan Suriye'ye yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), ülkelerindeki olaylar nedeniyle gıda sıkıntısı yaşayan Suriyelilere 500 paket gıda yardımı gönderdi.
08.08.2012 / 23:45


İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Mayıs'tan itibaren Antakya'da kurdukları merkezde, Suriye'den gelen yaralıların tedavisi ile gıda ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yaptıklarını belirtti.

Son bir ayda Halep, Humus, İdlip ve Lazkiye'nin kuzey bölgesinde bulunan kasabalardan kendilerine yoğun şekilde gıda talebinde bulunulduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

''Özellikle son 15 gündür Halep'teki saldıralar neticesinde göçler meydana geliyor. Bu göçlerle insanlar gelip kırsal bölgelere yerleşiyorlar. Halep'te tarım, hayvancılık ve ticaret tamamen bitmiş durumda. Bu açıdan en yoğun talep ilaç ve gıda. Biz de bu gün Halep'teki arkadaşlara teslim edilmek üzere acil olarak 7 ton gıda malzemesi getirdik. Bu gıda malzemesi reçel, pirinç, nohut, fasulye, yağdan oluşuyor.''

Suriyelilerin kendilerinden 40 tane jeneratör, uyku tulumu ve ilaç talebinde bulunduğun kaydeden Atalay, Suriyelilere son bir ay içerisinde toplam 370 ton kuru bakliyat, gıda, un ve giysi yardımında bulunduklarını sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 94 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr