ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Kamalak'tan İslam ülkelerine çağrı!
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kamalak'tan İslam ülkelerine çağrı!

Kamalak'tan İslam ülkelerine çağrı!
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ülkelerini, güçlerini birleştirmeye ve bir ‘barış gücü’ oluşturmaya davet etti.
08.08.2012 / 23:45


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ülkelerini, güçlerini birleştirmeye ve bir ‘barış gücü’ oluşturmaya davet etti.
        
Mustafa Kamalak, partisinin Trabzon İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, iktidarı, 'emperyalist güçlerin uşaklığını yapmakla' suçladı. Türkiye ve İslam dünyasının kritik bir dönemden geçtiğini iade eden Kamalak, “Nereden bir duman yükseliyorsa, orası emin olun bir İslam coğrafyasıdır. Nereden bir feryadı figan yükseliyorsa o feryadı figanlar Ayşelerin, Fatmaların çığlıklarıdır. Çünkü o feryadı figanın yükseldiği yer mutlaka bir İslam ülkesidir, Bosna’dır, Irak’tır, Filistin’dir, Gazze’dir. Ama neresi olursa olsun hiç şüphesiz bir İslam ülkesidir.” dedi.

İslam ülkelerinin de parça parça ve zillet içerisinde olduğunu söyleyen Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: “Her birinde de hayret edilecek bir durum, orduları var, asker besliyorlar. Bu ordular ne işe yarar, Allah aşkına İslam ülkelerindeki bu ordular ne işe yarar? Birbirini tehdit etmekten başka ne işe yarar. ABD’den gelebilecek bir tehdidi durdurabilecek güçteler mi? Rusya’dan gelebilecek bir saldırıyı önleyebilecekler mi? İngiltere’den, Fransa’dan, Almanya’dan gelebilecek bir saldırıyı durdurabilecekler mi? Peki niçin besleniyor bu ordular; birbirlerine karşı. Biz Milli Görüş olarak diyoruz ki, gelin bir olalım. İmkânlarımızı, güçlerimizi birbirimize karşı değil; birbirimizin lehine kullanalım. Bir barış zinciri oluşturalım. Ve imkânlarımız birleştirerek gelin bir barış gücü oluşturalım.”

Kamalak’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Kamalak, toplantının ardından SP İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftara katılacak.
Bu haber toplam 92 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr