ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - TSK öldürülen PKK'lı sayısını açıkladı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

TSK öldürülen PKK'lı sayısını açıkladı

TSK öldürülen PKK'lı sayısını açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı, Dağlıca'daki saldırının ardından başlatılan operasyonun ayrıntılarını kamuoyuna duyurmaya devam ediyor.
21.06.2012 / 17:02


TSK'dan yapılan açıklamada 'Operasyonda öldürülen terörist sayısı 31'e yükselmiştir. 32'si Kandil'e olmak üzere 448 hedef vuruldu. Saldırının yapıldığı Yeşiltaş Karakolu'nda her türlü teçhizat mevcuttur' denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıyla ilgili, ''Her gün tüm iç güvenlik harekat bölgesiyle ilgili çeşitli kaynaklardan çok sayıda duyum (ham haber) alınmaktadır. Bu duyumlar istihbarat uzmanlarınca değerlendirilerek istihbarat haline dönüştürülmektedir. Gerek duyumlar ve gerekse istihbarat bilgileri tüm kullanıcılara gecikmeksizin bildirilmektedir. Bu saldırı olayında da gerekli ikazlar yapılmış ve birlik tarafından güvenlik tedbirleri gözden geçirilerek teyakkuz durumu artırılmıştır. Ayrıca 17 Ağustos 2011 tarihinden günümüze kadar Irak kuzeyinde (sınır ötesinde) tespit edilen 32'si Kandil'de olmak üzere toplam 387 terörist hedefe 448 sortiyle hava harekatı icra edilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

TSK ayrıca, ''Saldırıya maruz kalan yerin Dağlıca;daki üs bölgesine olan mesafesi karayolu ile 10 km, kuş uçuşu 5 km. dir. Bu olayı ikinci bir Dağlıca olayı şeklinde göstermek hem mekan, hem de sonuçları itibariyle doğru değildir'' notu da düştü.


Bu haber toplam 51 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr