ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - '7. Türk-Arap Ekonomi Forumu 2012' İstanbul'da
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

'7. Türk-Arap Ekonomi Forumu 2012' İstanbul'da

'7. Türk-Arap Ekonomi Forumu 2012' İstanbul'da
Son yıllarda gerek ekonomik gerek politik gerekse sportif alanlarda uluslararası toplantılara ev sahipliği yapan Türkiye prestijli bir toplantıya daha ev sahipliği yapacak.
21.06.2012 / 17:02


''7. Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF'2012) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, DEİK, Arap Ligi Genel Sekreterliği ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğiyle Al-Iktissad Wal-Aamal Group [AIWA] tarafından 29-30 Haziran tarihlerinde Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilecek.

Türk-Arap Ekonomi Forumu Kurucusu ve Koordinatörü Murat Efe, ortak mirasa sahip olunan Arap ülkeleriyle kültürel paylaşımları güçlendirmek için çalıştıklarını ifade ederek, forumun detayları hakkında şunları kaydetti:

''2004 yılından beri Türkiye'nin demokrasi, istikrar ve refah sembolü olduğu Yeni Dünya ve Yeni Ortadoğu'da Arap ülkeleri ile olan karşılıklı yatırım fırsatlarını en üst düzeye taşımak ve ortak mirasa sahip olduğumuz söz konusu ülkelerle kültürel paylaşımlarımızı güçlendirmek için çalışıyoruz. Son dönemde yasanan gelişmeler ise daha çok Körfez Konseyine üye Arap ülkelerinden yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini artırırken, yeniden yapılanma sürecine giren ülkelerde de Türk iş adamları için yeni çalışma alanları yaratmaktadır. Bu çerçevede, bankacılık lisansı alan Bank Audi Türkiye seçim nedenlerini bizlerle paylaşacak. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı İbrahim Turhan, Arap ülkeleri ile sermaye piyasalarında hedeflerini, Astay Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak ise mütekabiliyet yasasının önemini anlatacak. Özelleştirme Dairesi ve Başbakanlık Yatırım Ajansı'nın sunuşları ile birlikte, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus ve Katar'dan temsilciler ülkelerindeki yatırım olanaklarını paylaşacak.''

Efe, 600'ün üzerinde katılımcının  yer alacağı Forum'da en önem verdikleri oturumun Libya olacağını vurgulayarak, ''Türk-Arap Kültür ve Dostluk Resepsiyonu, sanatçı, diplomat ve iş adamlarını buluşturacak. Siyasi ve ekonomik ilerlemenin kültürel paylaşımlarla desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ortak mirasa sahip olduğumuz Arap ülkelerinde Türk dizilerinin ve sanatçılarının popülaritesi elbette tesadüf değildir, ancak bir başarı modeli olarak Türkiye'nin her anlamda liderliğini göstermektedir. Bu düşüncelerle planladığımız buluşmada değerli sanatçılarımız da bizimle birlikte olacak'' diye konuştu.

Efe, Türk-Arap Ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunan Türk ve Arap iş adamlarına verilen ''TAF Özel Ödülü''nün Bank Audi ve Bayegan Petrokimya'ya verileceğini söyledi.

Türk-Libya İs Konseyi Başkanı Ersin Takla da, forum kapsamında Libyan Foreign Bank ve Türkiye'deki iştiraki A&T Bank ile özel bir Libya oturumu düzenleneceğini ifade ederek, ''Uluslararası Türk müteahhitlik sektörünün doğum yeri olan Libya, bu sektörün halen yaklaşık 17 milyar dolar  proje portföyünün, 400 milyon dolar ödemeye hazır, onaylanmış alacağının ve 600 milyon dolar  onay aşamasında alacağının bulunduğu, 17 Şubat olaylarında 1 milyar dolar  civarında bir zararının da doğduğu son derece önemli ülke vasfını korumaktadır. Olaylar öncesi ihracat hacmi yılda  2 milyar dolar değerine ulaşmış bulunmaktaydı. Bu değer yıllık müteahhitlik gelirlerine yakın bir seviyeyi göstermektedir. Türk müteahhitliğinin Libya’da islerine baslama şartlarının oluşması sadece bu ekonomik göstergeler bakımından değil, fakat diğer Ulus müteahhitlik sektörünün de tetiklenmesini gerçekleştirecektir. Biliyoruz ki, bu diğer ulus müteahhitleri Türk sektörünün bu konudaki performansını yakından gözlemekte ve gelişmeleri takip etmektedirler. Beklentileri, başlamayı gerçekleyecek şartların onlara da tatbik edilmesidir. Dolayısıyla görülüyor ki, Libya-Türkiye ilişkileri bir bakıma ilgili tüm ulusların da ilişkilerini ciddi şekilde etkilemektedir'' diye konuştu.
Bu haber toplam 61 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr