ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - İspanya Yüksek Mahkeme başkanı istifa etti
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İspanya Yüksek Mahkeme başkanı istifa etti

İspanya Yüksek Mahkeme başkanı istifa etti
İspanya'nın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (CGPJ) ve Yüksek Mahkeme'nin başkanı Carlos Divar, özel seyahatlerini kamu bütçesinden karşıladığı iddialarından gelen baskılara dayanamayarak bugün istifa etti.
21.06.2012 / 17:03


İspanya demokrasi tarihinde ilk defa bir Yüksek Mahkeme ve CGPJ başkanı, bu şekilde bir yolsuzluk iddiasından dolayı istifa etmek zorunda kaldı. Divar, istifasını sunarken yaptığı açıklamada, "Acımasız ve orantısız bir kampanyanın kurbanı oldum. Kötü bir şey yapmadığıma dair vicdanım rahat, ama bu durumda devam edemezdim" dedi.

İspanya'da muhalefet partileri, bazı basın kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yaklaşık 1 aydır Divar'ın istifasını talep ediyordu. 20'si ülkenin güneyindeki turistik Marbella kenti olmak üzere toplam 32 özel seyahatini CGPJ'de kendisine ayrılan kamu hesabından karşıladığı iddia edilen Divar, 28 bin avroya yakın bir kamu parasını kötüye kullanmakla suçlanıyordu.

İspanya'da özellikle ekonomik krizden dolayı, üst düzey kamu çalışanlarının yaptığı tüm harcamalar basın tarafından çok yakından takip ediliyor.  


Bu haber toplam 44 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr