ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Suriye'deki operasyonlarda 50 kişi öldü
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Suriye'deki operasyonlarda 50 kişi öldü

Suriye'deki operasyonlarda 50 kişi öldü
Suriye ordusunun sivillere ve muhalif güçlere karşı çeşitli şehirlerde düzenlediği operasyonlarda bugün şu ana kadar 30 kişi öldü.
21.06.2012 / 17:03


Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Dera'da olmak üzere ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, ordunun sabahtan bu yana Dera'nın İnhil kasabasına ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda rastgele açılan ateşte 22 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ve açılan tank ateşinde onlarca evinde yıkıldığını, kentten dumanların yükseldiğini belirtti.

Dera'daki operasyonlar nedeniyle halkın güvenli bölgelere kaçmaya çalıştığını kaydeden örgüt, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve uzun bir zamandan beri operasyonların hedefi olan Humus'ta 14, Şam'ın banliyölerinde 4, Hama, Halep ve İdlib'te 3'er ve Deyr Ez Zor kentinde bir kişi olmak üzere ülke genellindeki operasyonlarda açılan ateşte ölenlerin sayısının 50'ye ulaştığını duyurdu.

Şam'ın Duma beldesindeki operasyonlar nedeniyle halkın beldeyi boşaltığını ifade eden yerel muhalifler, beldede birkaç günden bu yana yoğun baskınların gerçekleştiğini ifade etti.

Aktivistler, birçok kentte operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.


Bu haber toplam 54 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr