ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Turan Çolak yeni yüzüyle poz verdi!
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Turan Çolak yeni yüzüyle poz verdi!

Turan Çolak yeni yüzüyle poz verdi!
Türkiye'nin ikinci tam yüz nakli olan Turan Çolak ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı. Daha önceki yüz nakillerinin aksine Çolak'ın yüzü görenleri şaşırttı. İşte Çolak'ın yeni yüzü;
21.06.2012 / 17:03


Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin dördüncü yüz nakli yapılan ismi olarak tarihe geçen 35 yaşındaki Turan Çolak, aynada ilk kez yeni yüzünü gördü.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin dördüncü yüz nakli olarak tarihe geçen 35 yaşındaki Turan Çolak, yeni yüzünü ilk kez ameliyatı gerçekleştiren ekibin başkanı AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici ile birlikte aynada gördü.

GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Türkiye'de dördüncü yüz nakli yapılan 35 yaşındaki Turan Çolak, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen ameliyatın ardından 36 günü geride bırakan Turan Çolak, uzun uzun aynaya baktıktan sonra, ameliyatını gerçekleştiren ekibin başkanı Prof.Dr. Ömer Özkan'a, "Gerçekten yüzüm çok güzel oldu. Hocam eline koluna sağlık gerçekten çok güzel olmuş" dedi.

YÜZÜM GENÇLEŞMİŞ

Yeni yüzünün bu kadar değişmesini beklemediğini belirten turan Çolak, "Bu kadarını beklemiyordum çok güzel olmuş yüzüm. Gittikçe düzeliyorum. Aynada kendimi gördüm çok güzel oldu ve çok değiştim. Yüzüm gençleşmiş. Donör Tevfik Yılmaz'ın ailesini teşekkür ediyorum onların sayesinde gençleştim. Beni yeni bir hayat bekliyor. Çalışmaya devam edeceğim. Daha önce çalışma hayatımda çok zor günler yaşadım. Psikolojim çok bozuktu. Bundan sonra bir korkum olmayacak" dedi.

Ailesinin de yüzünü çok beğendiğini söyleyen Çolak, "Onlar da çok heyecanlandılar. Bende kendimin ve ailemin organlarını bağışlatacağım. Hastaneden çıktığım gün Tevfik Yılmaz'ın ailesinin yanına gideceğim" şeklinde konuştu.

35 yaşındaki Turan Çolak'a 15 Mayıs tarihinde Uşak'ta da beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki lise öğrencisi Tevfik Yılmaz'ın yüzü nakledilmişti.

DURUMU ÇOK İYİ

Hastanın tedavi süreci ile ilgili kamuoyundan gelen baskılar sonucu basın toplantısı düzenlediklerini belirten Başhakim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, "Kendini bir birey olarak hissetmesi için psikolojik destekle günlük takibi yapılıyor. Kliniğinde bir hekim olarak ekibimizin tamamı burada. Şu anda durumu çok iyi" diye söyledi.

GÖZ KAPAKLARINA BİR MÜDAHALE YAPTIK

Önümüzdeki hafta Çolak'ın serbestçe dolaşabileceğini belirten Prof.Dr. Ömer Özkan, "Her şey yolunda. 6 aydan önce bütün fonksiyonlarını kullanamaz. Göz kapaklarına bir müdahale yaptık. Göz kapaklarını kendisi açıyor ama kapanması yerçekimi ile oluyor. Fizik tedavi olarak ise yoğun bir tempoyla çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

HAYATA YENİDEN BAŞLAYACAK

Prof. Dr. Ömer Geçici ise her türlü psikolojik destekle Çolak'ın yanında olduklarını belirterek, "Ailesi de istediği takdirde onlarla da görüşebiliriz. Bir anlamda hayata yeniden başlayacak" diye konuştu.

 


Bu haber toplam 49 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr