ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Öğrenci velilerinden protesto
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Öğrenci velilerinden protesto

Öğrenci velilerinden protesto
İstanbul'da 19 tane bulunan etüt ve beslenme uygulamalı ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin velileri, okullarının yarı zamanlı eğitim verecek hale dönüştürüleceği iddiasıyla protesto eylemi yaptı.
21.06.2012 / 17:04


İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki binası önünde toplanan ve yanlarında öğrenciler de bulunan veliler, ellerinde dövizler taşıyarak, ''Okuluma dokunma'', ''Parasız, bilimsel eğitim'' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan öğrenci velisi Tülay Akküç, annesi ve babası çalışan çocuklar için etütlü ve beslenme uygulamalı ilköğretim okullarının önemli bir ihtiyacı karşıladığını savundu. Tam zamanlı eğitim veren bu okulların, yarı zamanlı okullara dönüştürülmesiyle çocukların okuldan çıktıkları boş zamanlarda, korumasız ve yalnız başına kalacağını ileri süren Akküç, şunları söyledi:

''Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenmek istiyoruz: Lütfen çalışan anne babaların ve çocuklarının kazanılmış haklarını ellerinden almayın. Çok zor şartlarda, noter huzurunda çekilişlerle ancak kayıt yaptırılabilen bu kurumlarda herhangi bir statü değişikliği 30 bin aileyi ilgilendiren bir karardır. Bu sebeple bu konuda olumsuz bir karar alarak eylül ayında 30 bin aileyi kaosa sürüklemeyin. Çalışan kadınlara ve çocuklarına sahip çıkın.''

Basın açıklamasının ardından veliler, etüt ve beslenme uygulamalı ilköğretim okullarının yarı zamanlı okullara dönüştürülmemesi istemiyle topladıkları imzalar bulunan dilekçeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ederek dağıldı.
Bu haber toplam 41 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr