ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - PKK'nın 5 milyon lirası böyle kayboldu
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

PKK'nın 5 milyon lirası böyle kayboldu

PKK'nın 5 milyon lirası böyle kayboldu
PKK'nın masum vatandaştan zorla topladığı paralar terör örgütüne yar olmadı.
21.06.2012 / 17:04


Terör örgütü PKK'nın vatandaşlardan zorla topladığı milyonlarca lirayı tedbir amaçlı toprağa gömen örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi nedeniyle saklandığı yerde kaldığı ve yerinin bilinmediği belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı raporuna göre, terör örgütünün elebaşlarından ''Bahoz Erdal'' kod adlı Fehman Hüseyin ile terör örgütünün sözde Diyarbakır bölge sorumlusu ''Ararat'' kod adlı Mehmet Tahir Kılıç arasında geçen telefon konuşmaları, istihbarat birimleri tarafından dinlendi.

Söz konusu teröristler arasında geçen telefon görüşme kayıtlarında, terör örgütü PKK'nın tedbir amaçlı toprağa gömdüğü yaklaşık 5 milyon lirayı kaybettiği ifadeleri yer alıyor.

''Bahoz Erdal'' kod adlı teröristin, sözde Diyarbakır sorumlusuna, örgütün vatandaşlardan topladığı parayı tedbir olarak toprağa gömdüğünü, ancak parayı toprağa gömen örgüt üyelerinin daha sonra çatışmalarda öldüğünü ve bu şekilde milyonlarca liranın toprak altında kaybedildiğini anlatıyor.

Aynı terörist başı, telefon görüşmesinde bundan sonra paranın toprağa gömülmesini istemediklerini belirterek, halktan toplanacak paranın doğrudan Irak'ın kuzeyine gönderilmesi yönünde talimat veriyor.
Bu haber toplam 81 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr