ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Esed'in Türkiye'ye maliyeti belli oldu
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Esed'in Türkiye'ye maliyeti belli oldu

Esed'in Türkiye'ye maliyeti belli oldu
Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı başlatılan devrimin Türkiye'ye maliyeti açıklandı. Esed'e bağlı güçlerin halka açtığı ateşten kaçan Suriyeliler'in sayısı gün geçtikçe artıyor.
21.06.2012 / 17:05


Suriye'de geçen yıl nisanda başlayan iç karışıklıklar nedeniyle bugüne kadar Türkiye'ye gelen Suriyeliler için yapılan harcamaların 200 milyon doları aştığı belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye gelen 50 binden fazla Suriye vatandaşına geçici sığınma imkanı sağlandığını belirtti.

Suriyeliler'den 32 bininin hala AFAD tarafından 4 ilde kurulan kamplarda barındığını ifade eden Oktay, Suriye vatandaşlarına çadır kent ve konteyner kentlerde gerekli insani ihtiyaçların sağlandığı söyledi.

Oktay, kamplarda okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatıların yer aldığını anlattı.

Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verildiğini ifade eden Oktay, ''Suriye'den gelenler için yapılan harcamalar yaklaşık 200 milyon doları aştı'' dedi.
Bu haber toplam 71 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr