ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - 'Hasan dede' er meydanında
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

'Hasan dede' er meydanında

'Hasan dede' er meydanında
Ankara Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri'ne 90 yaşındaki Hasan Bozkurt ''damgasını'' vurdu.
21.06.2012 / 17:05


Kızılcahamam'ın Yukarı Çağanlı köyünde doğan Hasan Bozkurt, Altındağ Belediyesi Karapürçek Güreş Alanı'nda düzenlenen güreşlerde yağlanarak, yaklaşık 800 sporcuyla birlikte ''er meydanına'' çıktı.

Bir süre güreşçilerle izleyicileri selamlayan, daha sonra da tek başına tribünleri dolaşarak ''vücut gösterisi'' yapan Hasan dede, izleyiciler ve protokol tribünündeki konuklardan büyük alkış aldı.

Gösterinin ardından AA muhabirine, spor yaptığı için sağlıklı olduğunu belirten Hasan Bozkurt, gençlere de ata sporu güreşe sahip çıkmaları yönünde nasihatlerde bulundu.

Er meydanlarında 70 yıldır güreş tutan Hasan dede, oğulları Murat ve Ömer'i de güreşçi yaparak, ''kendi adına bu spora borcunu'' da ödediğini ifade etti.

-Kaburga kırdı, 5 yıl ceza aldı-

Güreş hayatında bir çok başarı kazandığını kaydeden Hasan Bozkurt, daha önce rakibini sakatlaması nedeniyle de 5 yıl ceza aldığını söyledi.

Cezasının ardından minderi bırakıp yağlı güreşe geçen Hasan dede, Tekirdağlı Hüseyin'in yanına giderek bir süre eğitim aldı. Hocasını yenen ve 21 yıldır ''yıkılmayan'' Salim Ünal'ın sırtını, 6 saat süren mücadelenin ardından yere getirmeyi başaran Hasan dede, ''O hocamı, ben de onu yıktım. Hüseyin hocam bu maçın ardından beni 'Artık 100 yaşına kadar sırtın yere gelmez' sözleriyle övdü'' dedi.

Yaşına rağmen çevik ve sağlıklı olduğu görülen ''90'lık dede'', formunun sırrını ise ''günde 5 vakit namaz'' ile açıklıyor.

Gençlere spor yapma tavsiyesinde bulunan ''ihtiyar delikanlı'', ''Spor, zinde ve sağlıklı olmamızı sağlar. Hayatımda spor hep oldu, olmaya da devam edecek'' dedi.

Hasan dede daha sonra, ''Çıraklarım'' diye tanımladığı pehlivanların arasına karışarak, 70 yıldır yaptığı gibi güreşmeye başladı.
Bu haber toplam 70 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr