ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - İstanbul'un ilk tablet gazetesi yayında
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İstanbul'un ilk tablet gazetesi yayında

İstanbul'un ilk tablet gazetesi yayında
İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaları duyurmak amacıyla yayın hayatına başlayan İstanbul Ajansı Gazetesi, artık tüm tablet bilgisayarlarda da ücretsiz okunabilecek.
21.06.2012 / 17:05


İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi tarafından aylık yayınlanan İstanbul Ajansı Gazetesi tanıtımını yaptı.

Geçtiğimiz hafta yapılan tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaklaşık 1 yıl önce İstanbullulara hizmet için kurulan İstanbul Ajansı sayesinde İstanbulluların en teknolojik imkanları kullanarak haber almalarını sağlayacağını belirtti.

İletişimin ve haberleşmenin önemine vurgu yapan Vali Mutlu, şunları ifade etti: "İstanbul Ajansı Gazetesi artık tablet bilgisayarlardan okunabilecek. İstanbul Ajansı önemli bir işlevi yerine getiriyor. İstanbul'da bulunan 371 tane yerel medya, İstanbul Ajansı'nın yayınladığı haberlerden yararlanmaktadır. Bu yönü ile de yerel medyaya çok ciddi bir destek sağlamaktadır."

İstanbul İl Genel Meclisi I. Başkan Vekili Hayrettin Çelik ise "İstanbul ile ilgili ne varsa başta idaremiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaları duyurmak amacıyla yayın hayatına başlayan İstanbul Ajansı Gazetesi, artık tüm tablet bilgisayarlardan tamamen ücretsiz olarak takip edilebilecek" dedi.

Ayda bir yayınlanan ve dokuzuncu sayısını çıkan İstanbul Ajansı Gazetesi'nin, tablet haliyle de İstanbullulara hizmete devam edeceğini açıklayan Çelik, "Dünyanın köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan gizemli İstanbul'umuzu her yönüyle tanıtacak olan tablet gazetenin içerisinde her ay içeriğe paralel olarak video, fotoğraf, haber ve makaleler yer alacak. Ayrıca uygulama ile gazetenin eski sayılarına da ulaşabileceksiniz" diye konuştu.

İstanbul İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen toplantıda İstanbul Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaplan, katılımcılara tanıtımını sunum ile anlattı.

Kaplan, "İstanbul'un ilk tablet gazetesi İpadler ve tüm Android cihazlar üzerinden yayın yapacak. Tablet gazetesinin içinde video görüntüleri, ses kayıtları, İstanbul Şarkıları, İstanbul Şiirleri, panoramik görüntüler ve sanal turlar gibi okuyucunun ilgisini çekeceği birçok uygulama yer alacak" dedi.

APPLE IPAD: http://itunes.apple.com/us/app/istanbul-ajans/id513636822?mt=8

ANDROİD: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ngmtr.istanbulandroid
Bu haber toplam 62 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr