ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - AB, suriye'yi kınadı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

AB, suriye'yi kınadı

AB, suriye'yi kınadı
AB Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında, Türkiye’nin ölçülü ve sorumlu ilk tepkisi övülerek, Şam yönetimine, uluslararası standartlara ve sorumluluklarına uygun davranması çağrısında bulunuldu.
25.06.2012 / 17:41


ABHaber’e göre, Lüksemburg’da toplanan ve Suriye ana gündemli AB Dışişleri Bakanlarının ilgili kararında, “Avrupa Birliği, Suriye'nin 22 Haziran’da kabul edilemez şekilde Türk uçağını düşürmesini kınar. Olaydan etkilenen havacıların ailelerinin acısını paylaşır ve Türkiye'nin ölçülü ve sorumlu ilk tepkisini över” denildi.

AB kararında, bu olayın acilen ve bütünüyle soruşturulması gerektiği vurgulanarak, bu kapsamda Suriye’den, Türkiye’yle tam işbirliği içine girmesi ve hızlı soruşturma için erişim izni vermesi istendi.
Kararda Şam yönetimine, uluslararası standartlara ve sorumluluklarına uygun davranması çağrısı yapılarak, uluslararası toplumdan da soruşturmaya yardımcı olması talep edildi.

AB Dışişleri Bakanları, halka yönelik şiddet politikasını sürdürdüğü gerekçesiyle Suriye yönetimine karşı aldıkları 16’ncı yaptırım kararında, 6 kurum, kuruluş ve şirketi kara listeye aldı.
AB Bakanları ayrıca, Suriye'ye uygulanan silah ambargosunu, silah taşıyan gemilerin sigortalanmasının yasaklanmasını da kapsayacak şekilde genişletti.

“TÜRKİYE'NİN TEENNİ GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ”

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB dışişleri bakanlarının Lüksemburg'daki toplantıya katılırken basına yaptığı açıklamada, “Türk Dışişleri Bakanı ile bu konuyu özel olarak telefonda görüştüm. Bugünkü toplantıda da tartışacağız ve bazı yorumlar gelebilir. Yaşananlardan ve 2 pilotun aileleri açısından çok endişeliyim. Mutlaka Türkiye’nin cevabında teenni göstermesini bekliyoruz” dedi.
Bu haber toplam 64 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr