ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Diyanet Aylık Dergisi'nden kürtaj sorusuna cevap
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Diyanet Aylık Dergisi'nden kürtaj sorusuna cevap

Diyanet Aylık Dergisi'nden kürtaj sorusuna cevap
Diyanet Aylık Dergisi'nde, kamuoyunda çok tartışılan kürtaj konusuyla ilgili bir soruya yer verildi.
25.06.2012 / 17:41


Diyanet Aylık Dergisi'nde, 'Kürtaj yapmanın ve yaptırmanın dini hükmü nedir?' sorusuna, ' İslam, annenin hayatını doğrudan etkileyecek tıbbi bir zaruret bulunmadıkça anne karnındaki çocuğun düşürülmesini veya aldırılmasını kabul etmemektedir." cevabı verildi.

Diyanet Aylık Dergisi'nin, haziran ayı sayısında, "Kürtaj yapmanın ve yaptırmanın dini hükmü nedir?" sorusuna, Din İşleri Yüksek Kurulu'nca verilen cevaba yer verildi. Söz konusu yazıda, insanın yaşama hakkının, erkek spermi ile kadın yumurtasının birleştiği ve döllenmenin başladığı andan itibaren Allah tarafından verilmiş temel bir hak olduğu belirtildi.

Yazıda, "Artık bu safhadan itibaren anne baba da dâhil hiçbir kimsenin bu hakka müdahale etmesine izin verilmemiştir. Ayet ve hadislerde yer alan genel prensipler ve özel hükümler, anne karnındaki ceninin dinen meşru sayılan haklı bir gerekçe olmadan düşürülmesine, aldırılmasına ve gebeliğe son verilmesine müsaade etmez. 'Çocuklarınızı yoksulluk korkusuyla öldürmeyin.'(En'âm, 6/151; İsrâ, 17/31) ayeti, Hz. Peygamber (sav)'in kasten çocuk düşürenin veya buna sebep olanın maddî tazminat ödemesine hükmetmesi (Buhari, Diyat, 25-26), anne karnındaki çocuğun hayat hakkını da güvence altına almaktadır. Diğer taraftan Hz. Peygamber (sav)'in bu tavrı, söz konusu fiili, cinayet olarak değerlendirdiğini göstermektedir. Bu itibarla İslam, annenin hayatını doğrudan etkileyecek tıbbi bir zaruret bulunmadıkça anne karnındaki çocuğun düşürülmesini veya aldırılmasını kabul etmemektedir." denildi.

 
Bu haber toplam 52 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr