ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Sudan'da kemer sıkma eylemi!
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sudan'da kemer sıkma eylemi!

Sudan'da kemer sıkma eylemi!
Sudan'da kemer sıkma önlemleri ve yüksek gıda fiyatları nedeniyle başlayan eylemler, artarak devam ederken, güvenlik güçlerinin göstericilere yönelik tutumu da sertleşti.
25.06.2012 / 17:43


Başkent Hartum'da, Hartum Üniversitesi avlusunda düzenlenen son gösteriye yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Polis barikatlarını aşan öğrenciler, Nil Caddesi'nde rejim karşıtı sloganlar atmaya başladı. Göstericileri dağıtmaya çalışan polis, coplarla müdahalede bulunurken, göz yaşartıcı gaz da kullandı. Bu arada Sudan polisi, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtı.

Eylemler nedeniyle bölgeye çok sayıda polis sevk edilirken, üniversite çevresinde de geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Gösteriye katılan öğrenciler, rejim yanlısı milislerin saldırısına uğradıklarını iddia etti.

Öğrencilerin başını çektiği gösteriler, halkın da katılımıyla genişlerken, ilk günlerde Hartum Üniversitesi'nde yoğunlaşan eylemler, kentin birçok kesimine de yayıldı. Muhalefet partilerinin temsilcileri ise, protesto hareketlerine yönelik ortak tutum belirlemek amacıyla görüşmelere devam ediyor.

Öte yandan bazı kaynaklar, Sudan istihbaratının, protestolara öncülük ettiği gerekçesiyle Milli Ümmet Partisi'nin bürosunu kapatıp siyasi faaliyetlerine son vermeyi amaçladığını öne sürdü.

Sudan hükümeti, olaylardan dış güçlerle ülke içindeki marjinal grupları sorumlu tutuyor.

Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ise 9'uncu gününe giren gösterilerle ilgili bir açıklama yaparak, yaşananların Arap baharı ile bir ilgisinin olmadığını savundu. Eylemcilerin sayıca az olduklarını savunan Beşir, bu kişilerin yönlendirildiklerini iddia etti.
Bu haber toplam 54 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr