ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - AKPM'den Esed'e çağrı!
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

AKPM'den Esed'e çağrı!

AKPM'den Esed'e çağrı!
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Jean-Claude Mignon, Beşşar Esed rejimine Suriye'de şiddeti durdurması ve barış sürecine şans vermesi için çağrı yaptı.
25.06.2012 / 17:43


AKPM yaz oturumunun açılış konuşmasını yapan Mignon, Arap Baharı'nın AKPM oturumlarında sıklıkla gündeme geldiğini hatırlatarak, bu oturumda da konunun yine konuşulacağını belirtti. Dünyanın bu bölgesindeki demokratik dönüşüm sürecinde temel insan haklarının sağlanmasını gerektiğine dikkati çeken Mignon, Suriye'de ise katliamların devam ettiğini ve Annan Planı'nın ihlal edildiğini kaydetti.

Mignon, şiddet ortamında demokratik geçişten söz edilemeyeceğini belirterek, "Bugün Parlamenter Meclisi adına bir kez daha tüm taraflara, özellikle de Beşşar Esed rejiminin silahlı güçlerine şiddeti durdurmaları ve barış sürecine şans vermeleri için çağrı yapıyorum" dedi.

Suriye'de çok ciddi bir iç savaş tehdidi bulunduğunu vurgulayan Mignon, "Bu nedenle hemen şimdi harekete geçmeliyiz" diye konuştu ve BM Güvenlik Konseyi'ne, özellikle de daimi üyelere, acilen daha kararlı bir uluslararası eylem için siyasi diyaloğa geçmeleri çağrısında bulundu.

Mısır'daki gelişmelerin de endişe verici olduğunu kaydeden Mignon, ülkedeki demokratik geçiş sürecinin tehlike altında olduğunu, meclisin feshedilmesinin ve Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'ne geniş yetkiler verilmesinin Mısır'daki süreci ciddi şekilde tehlikeye sokabileceğini söyledi.

Mısır cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının dün açıklanmış olmasına rağmen yeni liderin gerçek yetkileri konusunda şüpheleri olduğunu bildiren Mignon, Cuma gününe kadar devam edecek yaz oturumunda bu konuda tartışma düzenlemek için karar almayı umduklarını söyledi.
Bu haber toplam 73 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr