ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Tanrıkulu: Operasyonlar barışı zedeliyor
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Tanrıkulu: Operasyonlar barışı zedeliyor

Tanrıkulu: Operasyonlar barışı zedeliyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AKP Hükümetine seslenerek, KCK soruşturması kapsamında sendikalara yönelik operasyonların toplumsal barış zeminini onarılmaz bir biçimde tahrip ettiğini belirtti.
25.06.2012 / 17:44


Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, “KESK’in Genel Başkanı Sayın Lami Özgen dahil 71 sendikacıya yönelik bugünkü gözaltı operasyonunu kınıyoruz” dedi. Bu operasyonun AKP iktidarının uygulamalarına karşı geliştirilen muhalefete yönelik bir sindirme operasyonu olduğunu belirten Tanrıkulu şöyle devam etti:

“AKP, kendisinin dizayn ettiği yargı ile demokratik siyaset alanını yok etmektedir. Türkiye’nin her yerinde aynı anda gerçekleştirilen bu operasyonların darbe dönemlerinden bir farkı yoktur. KESK’e yönelik gözaltı furyası, örgütlü yapıların, adı konmamış bir sıkıyönetim düzenine tabi tutulduğunu bir kez daha göstermektedir. Demokratik alanda kamu emekçilerinin haklarını savunan, eğitim sistemindeki çarpık uygulamalara itiraz eden KESK’e yönelik bu operasyon, AKP’nin demokratik alanı kriminalize etme çabasının da bir sonucudur.
Önüne çıkan her muhalifi hapse tıkan, hapishanelerde de ilkel uygulamalar neticesinde hüküm bile giymemiş insanların hayatını kaybetmesine neden olan bu politikalar, Türkiye’yi her geçen gün biraz daha fazla teksesliliğe ve karanlığa boğmaktadır. AKP hükümeti bilmelidir ki bu operasyon toplumsal barış zeminini de onarılmaz bir biçimde tahrip etmektedir.”
Bu haber toplam 49 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr