ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, konfederasyon tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak amacıyla her ay düzenli olarak ''açlık ve yoksulluk sınırı araştırması''nın verileri paylaşıldı.
25.06.2012 / 17:45


Türk-İş, Haziran ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 925 lira, yoksulluk sınırını da 3 bin 13 lira olarak hesapladı.

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, konfederasyon tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak amacıyla her ay düzenli olarak ''açlık ve yoksulluk sınırı araştırması'' yapıldığı belirtildi.

Haziran ayı sonuçlarına göre, 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 924 lira 98 kuruş; gıda harcamasıyla birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3 bin 12 lira 97 kuruş olarak belirlendi.

Araştırmaya göre, mutfak enflasyonu aylık 0.04 oranında gerilerken, bir önceki yıla göre değişim oranı yüzde 5.33 olarak hesaplandı.

Açıklamada, hesaplanan yoksulluk sınırı tutarının ücret düzeyi olmadığı, haneye girmesi gereken gelir toplamı olduğu kaydedildi.
Bu haber toplam 49 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr