ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Avrupa'dan Türkiye'ye kıskançlıkla bakıyoruz
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Avrupa'dan Türkiye'ye kıskançlıkla bakıyoruz

Avrupa'dan Türkiye'ye kıskançlıkla bakıyoruz
İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Cristobal Gonzalez-Aller Jurado, Avrupa'dan Türk ekonomisini kıskançlıkla izlediklerini belirtti.
25.06.2012 / 17:45


Turgay Türker başkanlığındaki Ekonomi Muhabirleri Derneği(EMD) yönetim kurulunu kabul eden Büyükelçi Cristobal Gonzalez-Aller Jurado, İspanya'da yaşanan ekonomik kriz ve İspanya-Türkiye ilişkileri hakkında değerlendirmede bulundu.

Türkiye ekonomisini Avrupa'dan hayranlıkla izlediklerini belirten Jurado, tam bir kıskançlıkla baktıklarını bildirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin seviyesinin olması gerekenin altında olduğunu kaydeden Jurado, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal olarak gelişmesinin sonucunda, İspanya'dan yapılan ihracatın üç kat arttığını kaydetti.

Uzun süre içine kapanık faaliyet gösteren İspanyol şirketlerinin artık yurtdışına açılmayı seçtiğini ve İspanyollar için Türkiye'nin Güney Amerika'dan sonra ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Büyükelçi, ''Büyükelçi olarak atandığımda Türkiye'nin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum'' dedi.

Türkiye'nin vizelerin kaldırılması yönündeki talebinin çok haklı olduğunu ifade eden Jurado, İspanya olarak Türk vatandaşlarına çok kolaylık sağladıklarını, Hükümetin de bu yönde talimatı olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki İspanyol şirketler dernekleşiyor

Bu arada, bir süre önce kurulan Türkiye İspanya Ticaret Odası'nın ilk toplantısını Barcelona'da yapacağı bilgisini veren Cristobal Gonzalez-Aller Jurado, Türkiye'de faaliyet gösteren İspanyol şirketlerin de bir dernek çatısı altında birleşeceğini söyledi.

Derneğin idari sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Jurado, kuruluş tamamlandıktan sonra ikili ilişkilerde itici güç sağlayacak toplantıların düzenleneceğini sözlerine ekledi.

''İnşallah, İspanya bu krizden çıkacaktır''

Yılbaşında iktidara gelen İspanya Hükümeti'nin krizden çıkış için çeşitli önlemler aldığını ifade eden Jurado, temel çıkışın büyüme ve rekabet gücünün artırılmasıyla olabileceğini söyledi. Bu kapsamda ilk olarak, 15 milyar avro tutarındaki bütçe kısıntısının geçen yıl sonunda devreye girdiğini bildiren Büyükelçi Jurado, Mayıs ayında kabul edilen yeni bütçenin ise 2012 yılında 27,3 milyar avro tasarruf öngördüğü bilgisini verdi.

Ağır ekonomik krize rağmen İspanya'nın ihracatının azalmadığını ifade eden Jurado, ülkenin risk primi ve kamu borçlanma maliyetlerinde iyileşmelerin görülmeye başladığını kaydetti.

AB'nin siyasi veya parasal birlik olarak dağılacağına yönelik öngörülere katılmadığını belirten Jurado, ''Türkiye'deki inşallah sözünü çok seviyorum. İnşallah İspanya bu krizden çıkacaktır'' diye konuştu.
Bu haber toplam 63 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr