ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Şehit astsubay için cemevinde Mevlid
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Şehit astsubay için cemevinde Mevlid

Şehit astsubay için cemevinde Mevlid
İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Tepeköy köyündeki cemevinde, şehit Astsubay Yıldırım Akbulut için 52. gün Mevlid'i okutuldu.
25.06.2012 / 17:45


Bergama ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin düzenlediği merasime, dernek üyeleri başta olmak üzere İzmir'den Uluslararası Sivil Toplum Ajansı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aksaray, Uluslararası Kırsal Kalkınma Derneği Başkanı Mehmet Demirağ, Yönetim Kurulu Üyesi Birol Özen ve ilahiyatçı Rakıp Çimen de katıldı.

Program, Bergama Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Veysel Yıldız'ın Kur'ân okumasıyla başladı. Ardından emekli imam hatip Hüseyin Dalbudak, Mevlid okudu. Salatü selamların da getirildiği merasimde İmam Hatip Yıldız, Hz. Hüseyin (RA) adına bir kaside de okudu. Bir konuşma yapan ilahiyatçı Çimen ise manevi atmosferden çok etkilendiğini belirterek, bunu orada bulunanların samimiyetine bağladı. Çimen, şunları söyledi: "Şehidimizin 52. gününde onu yâd etmek için burada toplandık.

Köyde şehit sayısının iki olduğunu öğrendik. Bu da iki paratoneriniz var demektir. Öyle inanıyoruz ki bu iki şehidimizin yüzü suyu hürmetine Allah, bu köye semavi ve arızi musibet vermeyecektir." Alevi ve Sünnisiyle aynı topraklar üzerinde, birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını vurgulayan Rakıp Çimen, aynı duygu ve düşünceleri taşıdıklarını söyledi.

Program, Eğitim Gönüllüleri derneği ve köy muhtarlığının çeşitli ikramlarıyla son buldu. Muhtar Efkan Aktaş, yaptığı açıklamada yeni hizmete giren cemevinde ilk defa çok katılımlı bir program düzenlendiğini belirterek, halkın çok memnun kaldığını söyledi. Yeni olması hasebiyle birtakım eksiklikler bulunduğuna dikkat çeken Muhtar Aktaş, ileriki zamanlarda çok daha güzel etkinlikler düşündüklerini sözlerine ekledi.
Astsubay Yıldırım Akbulut, 4 Mayıs 2012 günü Tunceli'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olmuştu.

 
Bu haber toplam 66 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr