ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Berlin'de bir Türk arabada doğum yaptı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Berlin'de bir Türk arabada doğum yaptı

Berlin'de bir Türk arabada doğum yaptı
Almanya'nın başkenti Berlin'de, bir eylem sırasında doğum sancısı tutan ve hastaneye yetişemeyen Saliha Yakut, Alman polisinin yardımıyla otomobil içinde doğum yaptı.
25.06.2012 / 17:46


"B.Z" gazetesinin birinci sayfadan verdiği, Bild, "Der Tagesspiegel" ve "Berliner Morgenpost" gazetelerinde de yer alan habere göre, Saliha ve Özcan Yakut çifti, eşcinsellerin düzenlediği Christopher Street Day (CSD) yürüyüşü nedeniyle yolların kapalı olması sebebiyle hastaneye gidemedi. Eşinin doğum sancılarını fark eden Özcan Yakut, otomobilinden inerek en yakın polis aracına gitti ve eşinin doğum yapmak üzere olduğunu söyledi.

Haberlerde, otomobilin yanına giden Stöcklein ve meslektaşlarının, Saliha Yakut'un doğum sancılarının sıklaştığını fark ettiği belirtilen haberde, çağrılan ambulansın da gecikmesi sebebiyle Stöcklein'ın, tek kullanımlık eldiven takarak Saliha Yakut'un bebeğini dünyaya getirmesine yardımcı olduğu ifade edildi.

Tüm olayın 10 dakika içinde olduğu, küçük Yaren'in doğumundan 2 dakika sonra ambulansın da olay yerine gelerek anneyle bebeğini hastaneye naklettiği, 2380 gram ağırlığında dünyaya gelen Yaren'in ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Saliha Yakut'u hastanede bir buketle ziyaret eden Stöcklein, annenin ve bebeğin sağlıklı olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, yıllar önce ilk yardım kursu gördüğünü ve burada kendilerine doğum yardımının nasıl yapıldığının da anlatıldığını söyledi.
Bu haber toplam 48 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr