ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Orsam Başkanı Kanbolat Kei zirvesine dikkat çekti
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Orsam Başkanı Kanbolat Kei zirvesine dikkat çekti

Orsam Başkanı Kanbolat Kei zirvesine dikkat çekti
Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Hasan Kanbolat, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ), yarın İstanbul’da yapacağı zirvenin Karadeniz’in “yeniden doğuşu” olacağını ifade etti.
25.06.2012 / 17:46


Kanbolat yaptığı açıklamada, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün (KEİ), yarın İstanbul’da yapacağı zirveyi değerlendirdi. KEİ’nin 20. yıldönümünü İstanbul’da devlet-hükümet başkanları zirvesi ile kutlayacağını belirten Kanbolat, yarın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde, KEİ Dışişleri Bakanları Konseyi Özel Oturumu ve KEİ Parlamenter Asamblesi Grup Başkanları Toplantısı, KEİ Akademisyenler Forumu, KEİ Ekonomi Forumu, ve KEİ STK Forumu ile zirvenin başlayacağını kaydetti.

KEİ’nin İstanbul zirvesinin Karadeniz’in “yeniden doğuşu” olacağını ifade eden Kanbolat, “KEİ, Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmaya hazırlanıyor. Karadeniz kimliği yeniden canlanıyor” dedi.

Yeniden canlanan ve güçlenen Karadeniz kimliği ile KEİ’ye yeni bir ruh, yeni bir canlılık vermenin zamanının geldiğini belirten Kanbolat, “Çünkü, Karadeniz, çok daha özgür olmak istiyor. Tarihin derinlerinden gelen ortak Karadeniz kimliği sınırları eritmeye devam ediyor. Vizeler kalkıyor, pasaportlar kalkıyor, kimlikle sınırlar aşılıyor. Havaalanları ortak kullanılıyor, enerji hatları sınır tanımadan doğudan batıya, kuzeyden güneye döşeniyor. Karadeniz, özgürlüğün ve bir bütün olmanın keyfini çıkartıyor. Karadeniz halkları hem komşu ve hem de akraba olmanın sevincini paylaşıyor” dedi.
Bu haber toplam 56 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr