ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - 'Yağlı güreşe ayrı bir bütçe sağlanmalı'
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

'Yağlı güreşe ayrı bir bütçe sağlanmalı'

'Yağlı güreşe ayrı bir bütçe sağlanmalı'
Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Yaşar Kale, yağlı güreşlerin kendine ait bir bütçesinin olması gerektiğini söyledi.
26.06.2012 / 13:18


Kale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlı güreşin kendine has bütçesi olması halinde yaşanan birçok problemin ortadan kalkacağını kaydetti.

Güreş organizasyonlarıyla ilgili problemlerin sıkıntı yarattığını ifade eden Kale, ''Sistem olarak bir sıkıntı yok ama güreşleri organize edenlerle bazı sıkıntılarımız var. Yağlı güreşe ayrı bir bütçe sağlanmalı, ondan sonra sistemin oturacağına inanıyorum'' dedi.

Kale, öncelikle bu problemi çözmeleri gerektiğini anlatarak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün çerçeve statüsüne göre, yağlı güreşi ayırma ya da bütçeden kaynak aktarma şanslarının olmadığını bildirdi.

Bu konunun halledilmeden istedikleri gibi bir düzenin oturmayacağını ifade eden Kale, bu sorun çözüldükten sonra da bu kadar seyircisi olan, yılda 130-140 organizasyonu bulunan yağlı güreşin daha sistematik olarak yürüyeceğine inandığını kaydetti.

Kale, kaynağı olan spor branşlarının bir çoğunun sıkıntı yaşamadığına dikkati çekerek, ''Var olan problemlerin çözümünde zorlanmamızın nedeni, yağlı güreşin öz bütçesinin olmaması. Bunu belediyeler organize ediyor, belediyeler başka organizasyonlara veriyor. Kaynak olarak güç olmazsa uygulamak zor. Futbolda, basketbolda, voleybolda daha profesyonel uygulanabiliyor çünkü kaynakları var'' diye konuştu.

Bütçenin çeşitli alternatiflerle üretilebileceğini aktaran Kale, ''Yağlı güreşler 'iddia' sistemine sokulabilir ama tek başına bu yeterli olmaz, reklam, sponsorluk gelirlerinden olabilir. Örneğin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan özel bir kanunla bir bütçe alınabilir'' ifadesini kullandı.

AA
Bu haber toplam 61 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr