ESPNEWS Haber Portal, Haber Sistemi, Haber Sitesi Script - Kadın konukevi için onay çıktı
13 yaşındaki çocuk cinayet işledi
Erbilli alimlerden Suriye çağrısı
Mısır Dünya Bankasından 200 milyon $ alacak

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kadın konukevi için onay çıktı

Kadın konukevi için onay çıktı
Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları kadın konukevi projesiyle ilgili olarak bakanlıktan onay çıktığını söyledi.
26.06.2012 / 13:18


Projeyi iki ay içinde hayata geçireceklerini belirten Yalım, "Biz ne kadar kadın konukevini çok konforlu yapsak da hiçbir yer ev ortamının yerini tutmaz.” dedi.

Aile Danışma Merkezi'nin, problemli evlilikleri rayına oturmak için çalışmalar yaptığını aktaran İl Müdürü Yalım, çok küçük sebeplerden dolayı eşlerin boşanmayı düşünmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Kadın konukevi için kullanacakları binanın hazır olduğunu ifade eden Ömer Yalım, "Kadın konukevi, bir şekilde yalnız kalmış, eşinden şiddet görmüş ve kalacak yeri olmayan kadınların, hayata tutunabilecek kadar kalabileceği yerdir. Çocuklarına yine aynı şekilde bakılıyor. Ankara'dan malzeme alımı onayını bekliyoruz. Normal bir apartman dairesi kiraladık, ev ortamı oluşturduk. Orada kadınların barınma, yeme içme ihtiyaçları karşılanıyor. Psikoloğumuz, sosyal hizmet uzmanımız ve güvenliğimiz olacak. Bir iki aya kadar hizmete açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

'TARTIŞMALARIN TEMELİNDE İLETİŞİM SORUNU VAR'

Aile içi tartışmaların temelinde iletişim problemlerinin yattığını ve en küçük tartışmanın adliyeye gittiğini belirten Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yalım, "Hür türlü şiddet olayı adliyeye gidiyor. Tabii hepsi boşanmayla sonuçlanacak diye bir şey yok. Biz ne kadar kadın konukevini çok konforlu yapsak da hiçbir yer, bir evin ortamını tutmuyor. Bize gelen dosyalarda, çok basit nedenlerle eşler arasında tartışmalar oluyor. En küçük tartışma, adliyeye taşıyor. Bu da aile içindeki güven duygusunu sarsıyor. Güveni sarsacak davranışlara girilmemeli. Eşler arası iletişim çok önemli, dışarıdaki sorunları ev hayatına taşınmamalı. Bu alanda sorun yaşayan aileler varsa Aile Danışma Merkezimiz'e gidebilir. Orada psikoloğumuz var, arabuluculuk yapılır." dedi.

Araştırmalara göre ikinci evliliklerde de aranan huzurun bulunmadığının ortaya çıktığını vurgulayan Ömer Yalım, şöyle devam etti: "O çözüm değil. Balıkesir'de her ay bize altı yedi dosya geliyor. Boşanmaların artmasının nedeni, iletişimsizlik ve benciliktir. Aile fertleri daha bireysel düşünüyor ve fedakârlık azaldı. Kendi kültür ve aile değerlerimizi daha canlı tutmamız gerekiyor. Boşanma çözüm değil. Sorun, aile içindeki kopukluktan kaynaklanıyor. Bireysellik ön plana çıkmaya başladı."
Bu haber toplam 58 defa okundu


YAZARLAR
2012-08-07 02:20:16
trtrtr